Hlavní obsah
Rodina a děti

Deník matky citlivky: Rodičovský úmysl = v očích dítěte nesmysl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Dobrý záměr rodičů má často zcela neočekávaný výsledek. Děti mají svou hlavu a hlavně to, co my dospělí postrádáme - duši dítěte.

Článek

Milý deníčku,

občas, (tedy spíš celkem často), se setkávám s tím, že mé rodičovské úmysly, ačkoliv jsou dobře míněné, se nesetkávají s tím, co mé dítě skutečně chce. Tedy já investuji svou (poslední rok a půl velmi vzácnou a těžce obnovitelnou) energii do něčeho, co má mému dítěti pomoct s jeho rozvojem, ale výsledkem je, že se akorát chytnu za hlavu a říkám si, jestli by pro příště nebylo lepší tu energii využít nějak smysluplněji.

Jednodušeji řečeno:

1) Na dětské hřiště chodíme proto, aby si tam mohl syn hrát s mojí kabelkou…

2) Do aquaparku chodíme, abychom mohli celou dobu stát na (suché) kovové lodi a dívat se na ostatní lidi…

3) Houpačku jsme na zahradě pověsili proto, aby tam prostě visela.

4) Hračky od Ježíška dostal syn proto, aby ležely netknuté v poličce a on si mohl hrát s vysavačem, psím vodítkem a špinavým smetákem…

5) Pískoviště táta stloukal několik hodin z krásného borovicového dřeva proto, abychom se pak dívali na syna, jak si hraje s hlínou z květináčů a vodou z konví (a psí misky)…

6) Do dětského klubíku se chodíme najíst. (Sotva přijdeme, hned chce vyndat svačinku, s chutí se pustí nikoliv do ní, ale do svačin všech ostatních dětí. Občerstvování trvá zhruba hodinu a půl, pak nakoukneme do herničky, zaplatíme za vstup a můžeme jít domů.)

Takže pokud jsi, milý čtenáři mého deníčku, taky rodič a chodí to u vás doma podobně, nezoufej. Máme to taky tak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz