Hlavní obsah
Umění a zábava

Jak se stát hlavní hrdinkou filmových klasik? Stačí porodit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Matka v zápřahu

Většina malých holčiček sní o tom, že se stanou herečkami, zpěvačkami nebo jinými slavnými a významnými osobnostmi. A víte co? Mám pro vás dobrou zprávu. Ústřední postavou kultovních filmových klasik se může stát každá z nás, stačí porodit!

Článek

Dětský smích se rozléhá krásným domem, kde se zářivým úsměvem připravujete bábovku pro manžela, který právě vstupuje do dveří. Rodinná pohoda na pláži, kde se ruku v ruce procházíte, zatímco děti radostně běhají opodál? Zní vám to snad jako romantická blbost pro zatrpklé důchodkyně?! Nebojte se, pro vás je připraven větší kalibr!

Vetřelec: Kdo by neměl rád scény, kdy se Ripleyová snaží přežít v nehostinném vesmíru, zatímco vetřelec ohrožuje její život? Rostoucí břicho, pohyby, bolesti. To vše vyvolává chaos a hysterii okolí víc, než si nastávající matky připouští. Přičtete-li k tomu spoustu tělesných tekutin, krve, slz a boj o přežití, nenajdete téměř nikoho, kdo by pochyboval o podobnosti těhotenství a porodu s tímto nadčasovým filmem.

Vymítač ďábla: Kultovní biják zpracovaný v mnoha podobách děsil už naše babičky. Těla prohnutá v křečích, ohlušující skřeky, vyděšené výrazy všech náhodných svědků. Přesně tohle vás čeká, odmítnete-li koupit to, co si malý andílek vzal do hlavy. Jedinou vaší nadějí je pevná a neochvějná víra, že je to „jen období“ a nebude nutné povolat zkušeného exorcistu. Najít totiž cestu z tak hrůzných stavů zpět do klidu je víc než božské.

Pokoj číslo 13: Ne nadarmo je tento snímek považován za jeden z nejlepších hororových výtvorů. Hlavní hrdina je v něm uvězněn v několika místnostech, kde prožívá mučivé chvíle, které lze jen stěží přežít bez ztráty soudnosti a rozumu. Je vám tento scénář povědomý?! Každá z nás si bezesporu vybaví nekonečné dny strávené s nemocnými dětmi. Pekelné chvíle bolesti bříška, zvracení a nesrazitelných horeček, kdy jsme hledaly způsoby, jak se dostat ven a bezmocně pátraly po čemkoli, co by to trápení ukončilo.

Klub rváčů: Ikonický film o surovém boji a nepsaných pravidlech, která ale nikdo nedodržuje. Jako vystřižené z každodenního života malých sourozenců. Nekonečné bitky o hračky a pozornost, ale i o prosazení svého názoru čekají každou matku - někdy jako bojovnici, jindy jako rozhodčí nebo mírovou vyjednavačku. Destrukce a chaos provázející hlavní postavu jako by opisoval životy frustrovaných a znechucených bytostí bez sebemenší kontroly nad děním v domácnosti. Nepřipomíná vám to něco?

Pulp fiction Zcestné dialogy, ironické situace, absurdita osudu. Přesně tohle mají společné ústřední postavy filmu Pulp Fiction s matkami. Komu by přišlo podobností málo, může připočítat i moralistické výlevy, kritické momenty, nutnost časté improvizace a v neposlední řadě bizarní a šokující koncept. Tak co myslíte, není přesně tohle ta role, po které každá z nás jako malá holčička toužila?!

Takže, milé dámy, pokud jste si někdy říkaly, že vám život nenabízí tak vzrušující scénáře jako filmový průmysl, mýlily jste se! Mateřství je totiž plné dramatických momentů, absurdních situací a nečekaných zvratů, které mohou s přehledem konkurovat scénářům kultovních trháků. Tak proč se nezasmát a nebrat tuto „roli“ s nadhledem? Koneckonců, v každé z nás se skrývá hlavní hrdinka, která může překonat i ty nejhorší výzvy. Tak mě nezapomeňte sledovat, ať nepřijdete o má mateřská dobrodružství!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám