Hlavní obsah
Astrologie

Co právě vám přinese novoluní ve znamení Štíra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://www.freepik.com/free-photo/mystical-numerology-scene_38880481.htm

Novoluní ve znamení Štíra nastane 13. listopadu 2023, a jelikož je Štír znamení vodní, může voda zklidnit vaší rozbouřenou mysl. Příznivě na vás může působit procházka kolem řeky.

Článek

Během listopadového novoluní očekávejte prudké emocionální výkyvy, jejichž spouštěčem mohou být nedořešené záležitosti z hlubin minulosti. Mohli byste snadněji přecházet od výbušnosti k unáhleným rozhodnutím. Vládnout bude vášnivost a temperament v prudkém střihu s nostalgií a smutkem. Může se objevit smutnění a stýskání si po něčem, co jsme tento rok nenávratně ztratili. Avšak se zároveň probudí smyslnost, náruživost, žárlivost a hádavost. Tedy nenechte se rozladit emocemi, které budete mít jako na houpačce. Tato energie se snižující se intenzitou nás bude doprovázet ještě týden po novoluní.

Foto: https://www.freepik.com/

Vodnář (21. 1. - 20. 2.) – mám všechno, ale nemám nic

Za některá drobná a málo významná vítězství platíte příliš vysokou cenou. Zdá se, že se snadno necháváte unášet svými představami, ať to stojí, co to stojí. Často si jdete za svým přesvědčením z čistě pragmatických důvodů, ale uniká vám jemnost detailů, které svým přístupem spalujete na prach. Není se čemu divit, že sice držíte svého holuba pevně dlani, ale polámali jste mu křídla.

Na novoluní se pokuste popřemýšlet o svých emocích a začněte sledovat vaše okolí pohledem nezaujatého člověka s otevřeným srdcem. Pokuste se svou úzkost nahradit laskavostí. Agresivní konfliktní sobectví vymažte ze své mysli. Vyvětrejte si v hlavě a otevřete dokořán okna novému pocitu bezpodmínečné lásky. Je totiž pravděpodobné, že svou mysl potěšíte setkáním s přáteli a potkáte nová dobrodružství. Nesnažte se nikoho za každou cenu vlastnit a nezraňujte sebe ani druhého slovem. Největším bohatstvím člověka je umění milovat druhého tak, jak milujeme sami sebe.

Foto: https://www.freepik.com/

Ryby (21. 2. - 20. 3.) – buď spokojený s tím, co máš

Jste v situaci, kdy se jeden váš životní cyklus uzavírá. Ačkoliv můžete mít pocit, že se celý svět spiknul proti vám a vaše dosavadní životní cesta vám momentálně nedává vůbec žádný smysl, věřte, že kolo osudu se točí do vaší nové životní etapy. Ono to tak bylo a samozřejmě bude, protože, když se jedny dveře zavírají, automaticky se otvírají dveře nové. Jediné, co budete potřebovat je, nefňukat, nekňourat a nemalovat si černé scénáře. Mrak, který vám momentálně zakryl slunce, nebude stát na místě věčně a paprsky slunce do vás znovu vlijí životadárnou energii. Každému chodí do života překážky, někdy menší, jindy větší a někdy se stane, že dojde k razantním změnám.

Na novoluní se pokuste koncentrovat svou pozornost na nové projekty. Rozhlédněte se kolem sebe. Ano život je těžký a nespravedlivý. Ale pomoc máte na dosah ruky, stačí se jen trošku optimističtěji dívat. Rozhrňte těžké černé závěsy, do kterých jste se zamotávali delší čas a nyní v nich sedíte uvězněni. Veškeré odpovědi na vaše otázky nosíte hluboce uložené v sobě. Vím, že budete mít strach podívat se do tváře svým bubákům, protože za ta léta zmohutněli. Ale chce to změnu a té musíte jít naproti po malých krůčcích. Vím, že to zvládnete, protože každá nepříjemná zkušenost je darem pro člověka, který se stává odolnějším, moudřejším a šťastnějším. Diamant byl na začátku také jenom kamínkem. A navíc už dnes můžete své zkušenosti prodávat nezkušeným.

Foto: https://www.freepik.com/

Beran (21. 3. - 20. 4.)- vždy je možnost dělat věci jinak

Pravděpodobně se nacházíte v období, kdy pro samé starosti a obavy nemůžete dobře spát. Je to jakoby jedna starost skončila nebo jste ji tak nějak vyřešili, ale objevili se další dvě nebo rovnou celé hejno černých ptáků, kteří na vás soustavně útočí. Můžete mít smíšené pocity faulovaných her, kdy malá výhra je předzvěstí velké prohry. Dobrovolně jste si nabrali na svá bedra nekonečný příběh starostí, odpovědností, závazků a povinností. Dnes jste ze všeho otrávení a podráždění. Navíc pod tíhou všeho se vám již začínají podlamovat kolena. Žijete v pocitech úzkostí, beznaděje a v zajetí obětování se pro druhé. To je realita všedních dnů, a přitom byste se potřebovali nadechnout v ohnivosti svého srdce.

Na novoluní u vás pravděpodobně dojde k emoční erupci a všechna tíseň a sevření najde svou cestu na povrch. Bude to tak dobře, ale dávejte si pozor na to, abyste slovem neublížili někomu, koho se vaše problémy vůbec netýkají. Nic se totiž nezmění, dokud sami nenastavíte nová pravidla a osobní hranice. Dost lidí zneužívalo vaší dobroty a laskavosti. Proto bude potřeba, se zakousnutým jazykem, důvěřovat ve svou sílu a diplomaticky přijmout spravedlivá, avšak pro někoho bolestivá rozhodnutí. Potřebujete roztáhnout křídla a letět, teď už jen zbavit se toho, co může být delegováno na jiné. Nebo pokud vás tíží vaše životní situace, pokuste se s nadhledem identifikovat bolavá místa a začněte je léčit. Léčba nepřináší uzdravení ze dne na den, ale třeba právě na novoluní můžete zahájit svůj léčebný uzdravující proces.

Foto: https://www.freepik.com/

Býk (21. 4. – 21. 5.) – než cokoliv podnikneš, přemýšlej

Patrně již nějaký čas něco držíte pod pokličkou a pěkně si pod sebou topíte. Spíš bych řekla, že jste takový malý Papinův hrnec, který je těsně před výbuchem. Už byste něco chtěli změnit nebo vyřešit, ale přešlapujete na místě. Nejste si docela jistí svým pohledem na situaci a zvažujete již nějaký ten pátek všechny možné i nemožné okolnosti. Šlapete zelí a houpete se ve variantách, přičemž podstata problémů roste do rozměrů, které jsou pro vás již nepřijatelné. Chce to kuráž a vizi. Může se jednat i o váš odchod nebo změnu vašich poměrů, a proto jste váhali.

Na novoluní převezmete otěže vozu, který se samovolně řítil cestou necestou a získáte kreativní sílu a sebevědomí k tomu, abyste vyslovili svůj názor a tím se začali problémy konečně řešit. Dávejte si pozor v této souvislosti na zdivočelé emoce a nesnažte se o prosazování si svých teorií. Zbytečně nepřehrávejte do dramatických inscenací. Přistupujte logicky, tolerantně, argumentujte spravedlivě, pragmaticky a odpovědně. Mohou totiž nastat takové změny, které vás pošlou na zcela jinou cestu, než obmýšlíte. Mohlo by se vám také stát, že odejdete nespokojení a osamocení. Pokud se například dostanete do situace, kdy jste přesvědčeni o tom, že se bez vás nikdo neobejde, tak právě toto je ten okamžik, kdy pochopíte, že jste nahraditelní a svět se kvůli vám nezboří.

Foto: https://www.freepik.com/

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) – nepřehlížej zmatky a chaos

Vím, že se až příliš snažíte najít inspiraci a jednat. Ale, neustálé ale. Skoro alibismus, přehlížení a vyhlížení vám bere vítr z plachet. Věnujete se přípravám a manévrujete v hrnci s vodou, ačkoliv sami sebe vidíte na širém moři. Neskutečné oddalování se pomaličku stalo stereotypem, se kterým se vaše okolí tak nějak smířilo. Chtělo by to je překvapit a pohnout se z místa. Neztrácejte již více času přemítáním o metodě přístupu ke všem aspektům. Jednoduše se vydejte na cestu a podnikněte své kroky chytře, protože v zásadě trpělivosti bylo dost a výkonu máte na rozdávání. Plavčíku napněte lana, není čas ztrácet čas.

Na novoluní vás sice bude čekat menší bitva, kterou ale můžete vyhrát. Život totiž není pohádka o růžovém obláčku. Někdy musí přijít pořádná bouřka a vydatný déšť, aby se tráva zazelenala a vyčistil se vzduch. Když si uklidíte sami v sobě, potom můžete uklidit kolem sebe. Jen pozor na zbytečnou vztahovačnost a podezíravost, ta by se vám mohla vymstít. Zaujměte metodický postup a dosáhnete svých snů. Zkrátka vy jste hlavou rodiny, ale hlava se bez krku neotočí. Až krk bude chtít otočit hlavou doprava a hlava se bude chtít otočit do leva, samozřejmě dojde ke sporu, kdy krku budete muset diplomaticky vysvětlit jeho postavení. Ani jeden se bez druhého se totiž neobejdete.

Foto: https://www.freepik.com/

Rak (22. 6. – 22. 7.) – svůj úspěch si zasloužíš

Vypadá to, že se nějaký čas snažíte o proměnu svých snů do reality. Dlouho jste na nich pracovali, avšak převažoval pocit marnosti. Možná je za vámi velmi těžké, komplikované a náročné období. Jeden by ve vašich botách všechny snahy vzdal, ale vy jste bojovníci. Co na tom, že při nezdaru zalezete pod kámen. Je to proto, abyste nabrali ještě větší odvahy, znalostí a kuráže. Každý bojovník se musí připravit a zregenerovat se, aby mohl znovu vyrazit do boje. A to je na vás neuvěřitelné záviděníhodné. Vaše houževnatost a naděje v lepší zítřky je pro vás posilující. Proto jste vytrvali a nenechali se nikým zviklat. Skutečně náročné období po všech stránkách, kdy jste přelévali jeden pohár hořkosti druhým pohárem smutku. Do každého poháru jste ale přidávali po kapkách naděje, obnovy, víry, omlazení a uzdravení. Dnes je čas udělat chemický rozbor složení kapaliny v obou pohárech, a právě novoluní je časem bilance a nových začátků.

Novoluní pro vás bude časem, kdy bude potřeba požádat o pomoc, pokud jí budete potřebovat. Domnívám se však, že ačkoliv jste zvyklí nikoho o pomoc nežádat, budete muset ze svého standardu ustoupit, byť nepatrně, ale přesto. Ne, nejedná se o hanbu či prohru, zkrátka nemusíte znát a umět úplně všechno. Nový cyklus totiž přichází i pro vás, protože kolo osudu se roztočilo směrem k příležitostem, na které jste tak dlouho pracovali. Neusínejte na vavřínech a nebuďte příliš unáhlení, udržujte si zdravou rovnováhu a chladnou hlavu. Kroťte své emoce, haste ohnivost, pečujte o své zázemí a naslouchejte jasným myšlenkám bez podtextů. Neskočte na lep lesku mince na železniční koleji. Čeká na vás nová cesta, na které bude potřeba se poprat ještě s nějakými problémy z minulosti. K jejich řešení budete potřebovat pomoc nějakého odborníka. Neznám nikoho, kdo by si dobrovolně chtěl zopakovat své chyby z minulosti. Tak si to nepokazte!

Foto: https://www.freepik.com/

Lev (23. 7. - 22. 8.) – užij si výsledků své tvrdé práce

Ačkoliv se vám dařilo a měli byste mít oprávněnou radost, není tomu tak. Vnitřní nespokojenost a rozpolcenost vhání do vašich myšlenek nespokojenost a frustraci. Jeden by byl vaší cestou nadšený, ale vy na všem hledáte chyby. Očekáváte neočekávatelné a to, co očekávat nechcete, toho se dočkáte. Proto je pro vás podstatné nalít si čistého vína a destruktivní vhledy podrobit detailnímu pozdvižení. Může se totiž stát, že předejdete nepřízni osudu a otřes, který cítíte na dálku, budete snadněji a efektivněji usměrňovat. Štěstí totiž přeje připraveným a vy tak odvrátíte nepřízeň osudu.

Na novoluní budete mít připravené podhoubí pro očekávanou příležitost. Ono odvrátit jakoukoliv blížící se katastrofu dá dost práce, a ještě z takové situace něco málo vytěžit je umění hodné mistra. Může se však stát, že jste měli velké oči a střízlivost vás opustila. Většinou to tak bývá, že kdo chce moc, nemívá nic. Proto se víc jak jindy snažte nenaslouchat falešným rádcům a řiďte se svými nápady. Ne každá ruka, která vám nabízí pomoc tak činí z čisté lásky k vám. Právě v tomto období, pozorně čtěte mezi řádky a naslouchejte své intuici. Vaše zář totiž může lákat dotěrný hmyz, který vás může stáhnout do konfliktů a ke sporům. Pozor na falešné kamarády a přetvářku.

Foto: https://www.freepik.com/

Panna (23. 8. - 22. 9.) – oslovuj druhé s láskou a soucitem

V nedávné době vás ovlivnili nostalgické bolestivé okamžiky. Bylo to proto, abyste pochopili, že jste silní a máte dostatek energie na to se postavit za své zájmy, třeba i celému světu. To co tomuto stavu předcházelo, bylo velmi emočně náročné. Rozpačitost je vaším pocitem, ačkoliv se nacházíte ve stavu potěšení po útrapách. Na jedné straně úleva, na druhé straně emoční propad. Něco jste získali na úkor něčeho jiného. Nyní možná nevidíte dosah svého konání, a proto máte pochybnosti. Není potřeba se utápět v nějakém sebezpytování či vinění se za to či ono. „Kdybych to byl býval jenom tušil.“ Nikdo nikdy nezná dopředu přesný výsledek svého konání, ačkoliv hraje v zájmu jakéhosi dobra a spekuluje na odhad následků.

Na novoluní se budete potýkat ještě s dojezdem emočních rozpoložení, přičemž budete vedeni k tomu pochopit, že před vámi stojí ještě mnoho výzev, kterým budete muset čelit. To, čím jste prošli, byla jen jedna bitva z celé války. Jednou bitvu vyhrajete, podruhé prohrajete. Důležité je zvednout se a pokračovat, protože, co vás nezabije, to vás posílí. Nikdy neztrácejte naději, protože jen ten, kdo má naději je veden silou, která mění sny ve skutečnost. „Život je jen náhoda, jednou si dole a jednou nahoře …“.

Foto: https://www.freepik.com/

Váhy (23. 9. - 23. 10.) – nemusíš mlčet, abychom tě slyšeli

V blízké minulosti jste se uzavřeli do sebe a vnitřně rezignovali. Už jste až příliš unavení z věčného přemýšlení. Patrně pohlížíte na svět výhradně jen svým pohledem, který považujete za selský rozum. Což je v zásadě správné, ale fakt, že jste možná ztratili nějaký majetek nebo zaměstnání ještě neznamená, že celý svět kolem vás je natřený na černo. Stokrát nic umořilo osla, za takovým pocitem skrýváte svou konfliktnost a vyvolávání zbytečných sporů. Nečekanou energii, kterou v této souvislosti dáváte do pohybu, prohlubujete váš nedostatek zdrojů. Proto byste měli odvrátit tvář od poraženectví a uražené duši dát prostor ke zcela novým myšlenkám. Logicky a rázně zastavte dodávky negativní energie, nenaslouchejte životním pesimistům a oloupejte všechny nánosy černého bahna. Vyjádřete svůj názor proto, abyste vyřešili své problémy. Zdá se, že řešíte a zabýváte se výhradně jen problémy lidí ve svém okolí. Vaše problémy nejenže nikoho nezajímají, ale ani se nemáte sílu o nich mluvit natož, aby vám s nimi někdo pomohl. Když odejdou kejklíři s temnotou, zbyde vám dostatek místa pro identifikaci věcí, které potřebujete naléhavě vyřešit.

Na novoluní si uvědomíte, že všechno, na čem jste pracovali, se spojuje. Ať už to bylo dobré, anebo zlé. Všechno vám bude dávat větší smysl a možná se odkryje něco, co bylo vašemu zraku ukrýváno. Protože, když otevřete své srdce novým emočním zážitkům a přijmete je, zcela jistě uvidíte nové maličkosti. Mějte radost z každé maličkosti očistného období, protože cestu k bohatství nelze uspěchat. Přes mnoho překážet se dostane k praktickým a stabilním řešením, ale nejdříve bude potřeba udělat první krok. Nemalujte si čerta na zeď, i když vám okolí podává štětec a černou barvu. Poděkujte jim, odložte jejich potřeby stranou a věnujte se sami sobě.

Foto: https://www.freepik.com/

Štír (24. 10. - 22. 11.) – každý konec nese nové začátky

Pokračujte v řešení svých problémů praktickými způsoby. Vaše cesta nemusí být zrovna nejpohodlnější, ale jak říkám, pokud jde cokoliv až příliš snadno a jednoduše, nebude se jednat o správné řešení. Je možné, že jste až příliš zbrklí a unáhlení. Možná jste obdařeni hadím jazykem, který vás přivedl do nejedné prekérní situace. Jste jako bouřlivý potok, do kterého steklo příliš vody, a ve své dravosti jste ztratili břehy. Nyní sice pomalu, ale s urputným odhodláním stavíte nové břehy, a navíc i hráz, protože víte, kde a proč jste museli cokoliv opustit. Nepůjde to snadno, a tak rychle, jak byste si představovali. Možná budete mít kolem sebe někoho, kdo by vám i pomohl, ale on je oproti vaší energii tak neuvěřitelně pomalý.

Na novoluní se vzpamatujete z dočasné porážky a pocítíte příliv nové energie v podobě sebe-docenění, protože jste si zasloužili každý i sebemenší úspěch. Ono nejde o to vyhrávat pokaždé a vždycky velké věci, člověk by měl být pokorný a vděčný za každý malinkatý detail. Však to znáte, kamínek ke kamínku a za pár let postavíte hráz. Co na tom, že vám nedávno povodeň původní hráz strhla. Dnes začínáte stavět novou a pevnější. Buďte otevření nové energii uzdravování se a péči, která k vám přichází, protože jí potřebujete. Dávejte si však pozor na uštěpačnost, vztahovačnost, sklony k hádavosti, impulzivnost a marnivost.

Foto: https://www.freepik.com/

Střelec (23. 11. - 21. 12.) – osamělý, avšak nikdy sám

Novou příležitost k akci vytváří vaše odpověď na výzvu. Vidíte na zemi ležet hozenou rukavici a nevíte, jestli ji máte zvednout? Radím ano, zvedněte ji a vydejte se na novou cestu. Nebuďte unáhlení a pokuste se číst mezi řádky, protože existuje ještě mnoho věci, které jsou vašemu zraku skryty. Balancujte a vyvažujte. Neotálejte, ale veďte své myšlenky a činy ke změně okolností. I když byste si měli dávat pozor na falešné a křivé pohnutky vašeho okolí. Pokud přistoupíte na jejich přesvědčování a necháte se ukonejšit, stejně se po čase vrátíte do stejného bodu. Došla vám trpělivost, a ačkoliv ještě spoustu věcí nevíte, zcela jistě se pokusíte o řešení. Tento váš přístup se nebude vašemu okolí dvakrát moc zamlouvat a budou se vás snažit chlácholit a odrazovat. Nebudou tak konat v zájmu vašeho blaha, nýbrž z vypočítavosti pro blaho jejich. Proto se nenechte nachytat a nové osobní hranice přizpůsobte tak, abyste již nemuseli bloudit.

Na novoluní oslavte svůj úspěch s těmi, na kterých vám záleží. Ono totiž, když se kácí les, lítají sekyrky – nebo třísky? – to je jedno, protože je možné, že se skladba vašich přátel a blízkých docela změní. Už nebudete to malé smutné, uplakané černé káčátko v rohu místnosti. Do toho rohu se vždy podívejte, když budete mít tendenci znovu ustupovat anebo se smiřovat se svým ponurým osudem. Někdy je opravdu nutné si udělat čas jen sám pro sebe a popřemýšlet. S jasnou myslí, strategickým plánem a přiměřenou energií kontrolované agresivity začnete jednat a podnikat správné kroky. Avšak dvakrát měř, jednou řež, a pokud řízneš, nesešívej a neošetřuj ránu tomu, kdo si tvé péče neváží. I kdyby to mělo znamenat odejít od podstatných příčin vašich problémů. Dávejte pozor na to, co si s sebou budete brát. Manipulaci nechte jejich manipulátorům jednou pro vždy.

Foto: https://www.freepik.com/

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.) – rozverně k neustálým změnám

Jako kdybych viděla kamzíka, který leze po skalách. Čím vyšší a strmější skála je, tím pro vás větší výzva. A jako byste pořád neměli dost. Vnitřní napětí a posedlost hnát se dopředu za každou cenu. Výsledkem bývá vysoká rozpracovanost a chaos. Hledejte rovnováhu a pokuste se vytvořit klidnou atmosféru. Nemusíte a ani to po vás nikdo nechce, abyste ke konci roku urvali všechno za každou cenu. Přílišná zbrklost a unáhlenost by vám mohla přivodit nejednu ztrátu. Práce kvapná, málo platná. Ačkoliv se cítíte silní a odhodlaní a ve své podstatě byste nejraději dobili svět, přibrzděte. Smyslem života není uštvat svého koně, tak se nikam daleko nedostanete. Navíc obdržíte nějakou rychlou zprávu, na kterou bude třeba reagovat s rozmyslem. Ohnivostí byste mohli nadělat více škody než užitku.

Na novoluní se splní vaše sny a přání, ukáže se, že jste se rozhodli pravdivě a spravedlivě. Což vám otevře cestu k novým příležitostem a úspěchu. Jako kdybyste se cítili znovuzrození v novém elánu s pocitem zadostiučinění. Užijte si výsledky své tvrdé práce, ale nezpychněte příliš, protože pýcha předchází pádu a mohli byste zplakat nad výdělkem. Když zkrotíte své přehnané ambice, přestanete rozdávat to, co vám ve své podstatě nejvíce chybí. Více se zaměřte na sebe a své vnitřní hodnoty. Odstraňte všechno, co je v rozporu. Vnímejte moudrost ze všech fází vašeho života. Což si dnes ve své zbrklosti ani nepřipouštíte, natož abyste porozuměli. Pes se také honí za svou oháňkou, neboť se snaží zbavit se stresu a získává berličku v podobě úlevy, na kterou je emočně závislým.

Foto: Medunka Tarot

Medunka Tarot

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám