Hlavní obsah

Zrušení kletby: Tajemství, jak se osvobodit od prokletí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://www.freepik.com/free-photo

Zamysleli jste se někdy nad tím, zda vás může stíhat kletba? Prokletí se nemusí vztahovat jen na osoby, ale též na celé rodiny, předměty, budovy, místa a jiné.

Článek

Dnes bych ráda otevřela dialog o tomto fascinujícím tématu – co přesně je kletba, jaké může mít příznaky a jaké kroky podniknout, pokud máte pocit, že kletba vás ovlivňuje. Více než cokoli jiného je klíčové, abyste se nechali zneužít lidmi, kteří tvrdí, že mají schopnosti vidět nebo léčit kletby, a přesvědčují vás o tom, že jste obětí starověkého rodinného prokletí.

Často se setkávám s dotazy na toto téma:

  • "Jsem obětí kletby?" … jsem prokletý?
  • "Jak mohu poznat, že jsem prokletý?" … kdo a proč to či ono proklel?
  • "Co mám dělat, pokud jsem prokletý?" … jak prokletí zrušit?

Moje odpovědi mohou být v rozporu s názory, které jste slyšeli dříve, ale nabízejí alternativní pohled a hlubší porozumění tématu. Představa kletby často vyvolává obrazy čarodějnic nad kotlem nebo tajemná zaklínadla ve svíčkami osvětlených místnostech. Tyto rituály skutečně existují, ale jejich účinnost je sporná. Skutečná síla kletby nevychází z těchto obřadů, ale z nás samotných.

Ano, největší síla kletby může pocházet od nás samých. Zní to možná neobvykle, ale dovolte mi vysvětlit to na příkladu, který vám osvětlí, jak se může kletba projevit bez jakéhokoli magického rituálu.

Představte si, že sdílíte své pracovní úspěchy s přítelem, který si prochází těžkým obdobím. Vaše nadšení z nadcházejícího povýšení může vzbudit v příteli žárlivost, která se promění v negativní energii směřovanou vůči vám. Tato energie může nevědomky ovlivnit vaše sebevědomí a výkon na pohovoru, což může vést k tomu, že příležitost ztratíte. Ačkoli to může vypadat jako kletba, ve skutečnosti jde o negativní myšlenky, které si sami vytváříme a které nás ovlivňují.

Tato představa o kletbě jako o negativní energii, kterou můžeme vysílat nevědomky nebo ji naopak můžeme přijímat od druhých, nám dává moc ji překonat. Když si uvědomíme, že zdrojem „kletby“ jsme my sami, můžeme začít pracovat na přerušení tohoto negativního cyklu a přenést naše myšlení na pozitivní a konstruktivní cestu.

Takže, pokud se cítíte jako oběť kletby nebo prokletí, zamyslete se nejdříve nad svými vlastními myšlenkami a postojem. Možná zjistíte, že klíč k osvobození od této „kletby“ je ve vašich rukou. Inspirovat se můžete odvahou, abyste se postavili svým strachům, a odhodláním, abyste změnili negativní myšlenkové vzorce, které vás mohou omezovat.

Momentálně se možná necítíte na vrcholu světa. Práce je zdrojem frustrace, komunikace s přáteli je v útlumu, protože vám život připadá nespravedlivý, a máte pocit, že vaše kamarádka se potají raduje z vašeho neúspěchu při hledání zaměstnání. Tato situace může být způsobena tím, že jste se o své štěstí podělili s někým, kdo vám možná nepřeje to nejlepší.

Je však důležité si uvědomit, že vaše kamarádka pravděpodobně nezpůsobila váš neúspěch na pohovoru, ani vás nechtěla uvést do pocitu hanby. Negativní myšlenky a energie, které se ve vašem životě stávají silnějšími, jsou výsledkem vašeho vlastního vnímání a myšlenkových vzorců.

Co se týče myšlenek o kletbách, je zajímavé, že příznaky, které se obvykle připisují kletbám, jsou totožné se symptomy mírné až těžké deprese.

Mezi tyto příznaky patří:

  • nespavost,
  • noční můry,
  • nevysvětlitelné bolesti,
  • právní a finanční problémy,
  • duševní a citové zhroucení,
  • opakované nebo chronické nemoci,
  • neplodnost, náchylnost k potratům, ženské nemoci,
  • rozpad manželství a rodiny,
  • časté nehody a „nešťastné události“,
  • série předčasných úmrtí, sebevražd, nevysvětlitelných úmrtí,
  • potíže ve vztazích a další.

Někteří lidé mohou věřit, že pokud zaznamenávají tři nebo více z těchto problémů současně, jsou prokletí.

Je však důležité zůstat realistickými. Tyto příznaky jsou běžnou součástí lidské zkušenosti a ne nutně důkazem kletby. Pokud vás někdo záměrně poškodil negativní energií, skutečným klíčem k překonání tohoto stavu je uvědomit si vliv těchto negativních myšlenek a energií a aktivně se s nimi vypořádat.

Foto: https://www.freepik.com/free-photo

Jak se tedy můžete osvobodit od negativní energie nebo "kletby"?

Jak se tedy můžete osvobodit od negativní energie nebo "kletby"?

Začněte tím, že odmítnete, aby tato energie měla nad vámi jakoukoliv moc. Změňte své myšlenkové vzorce, smějte se obavám, přeměňte je na něco pozitivního nebo se jich prostě zbavte. Proveďte očistný rituál, který vám vyhovuje, ať už je to očistná koupel, aromaterapie nebo požití vykuřovadel. Mimochodem si můžete vykuřovadlo vyrobit sami i ve vánočním období z borovicových jehlic. A až se vydáte, pro borovicové jehlice, do zasněžené přírody pokuste se meditovat a ujistěte se, že se cítíte zcela odpojeni od negativních myšlenek. Věnujte čas aktivitám, které vás naplňují pozitivní energií a pocitem štěstí a bezpečí.

Můžete se také obrátit na magii pro další ochranu, jako jsou rituály s obrácenými svíčkami, ochranné talismany a vymítací rituály. Ale nezapomeňte, že nejdůležitější osobou, kterou musíte chránit, jste vy sami. Ujistěte se, že chráníte svou mysl a energii před negativitou, včetně té, kterou můžete vytvářet sami. Přístup k životu s přátelským, otevřeným a pozitivním postojem je často nejlepší obranou proti jakékoliv formě negativní energie.

Mým klientům často radím, že jedním z účinných způsobů, jak se vypořádat s problémy, je psaní deníku – a to i v případě, že už si nějaký vedou. Důležité je zaznamenávat nejen negativní zážitky, ale také pozitivní momenty a myšlenky.

Jako techniku mohu doporučit: na levé stránce deníku si zapište negativní myšlenku a naproti tomu na pravé straně ji nahraďte pozitivní afirmací. Tento přístup vám pomůže vyčistit mysl od negativních vzorců a zabránit jim v přílišném zmatení vašich myšlenek.

Kromě toho doporučuji pravidelné praktikování modlitby nebo pozitivních afirmací. Snažte se vždy nahrazovat negativní pozitivním. Mít pozitivní afirmaci, mantru či modlitbu, na kterou můžete kdykoliv zaměřit svou pozornost a energii, je klíčové, když se negativní myšlenky vrátí.
A co víc, negativitu, která k vám byla odeslána, se naučte vracet zpět. Odpouštějte a propouštějte tyto temné energie zpět do vesmíru. Vděčně a s pokorou děkujte za tyto „dary“ a definitivně je vracejte jejich původcům. Nezapojujte se do her energetických upírů.

Foto: https://www.freepik.com/free-photo

Vyhněte se zneužívání „jasnovidci“ a "léčiteli"!

Vyhněte se vašeho zneužívání „jasnovidci“ a "léčiteli kleteb"!

Pokud jde o mé povolání, nic mě nerozčiluje více než podvodníci, kteří se snaží vytěžit peníze z lidí zažívajících strach.

Představte si, že vám jasnovidec tvrdí, že jste prokletý, ale že máte štěstí, protože on může kletbu zrušit za poplatek. Pokud váháte s platbou, může vám tvrdit, že situace je horší, než se zdá, a strašit vás důsledky pro vaši rodinu. V takovém případě je nejlepší vzít nohy na ramena a co nejrychleji se odtamtud dostat pryč.

Je důležité pochopit, že idea „generačního prokletí“ je spíše mýtus než realita.

To neznamená, že neexistují rodinná traumata a vzorce chování, které se přenášejí z generace na generaci. Tyto problémy jsou však spíše psychologické povahy a nemají nic společného s nějakým prokletím.

Pokud se někdo snaží vás zastrašit prokletím, vězte, že bez vaší pozornosti a energie taková slova rychle ztratí svou sílu. Často je jednodušší vinit z problémů prokletí než převzít osobní zodpovědnost.

Pamatujte, že to, co si myslíte, se stává vaší realitou. Nejlepší obranou je investovat do sebe a svého myšlení, abyste se mohli vrátit k pozitivnímu přístupu k životu. Co si myslíte, tím skutečně jste, jak v dobrém, tak ve zlém.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám