Hlavní obsah
Astrologie

Tajemství nočních vizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/fantazie-nadre%C3%A1ln%C3%BD-sen-mystic-5034448/

Odpradávna se lidstvo fascinuje tajemstvím snů a jejich možnými významy. Pověsti o proroctvích a vizích ve snech se objevují již v biblických příbězích.

Článek

Mnozí zastánci ezoterických teorií věří, že ve spánku naše mysl může strávit čas cestováním do minulosti a do budoucnosti. Možná i vy jste zažili, že se vám zdál sen, který se později stal skutečností.

Tato teorie o prorockých snech je stále zkoumána řadou odborníků a vědců. Z mnoha známých jasnovidců si můžeme připomenout například proslulého senzibila Gerarda Croiseta (1909–1980), senzibilku Nellu Jones nebo Roxanne Furnival. Známý vynálezce Nikola Tesla připisoval velkou část svého vědeckého génia svým snům. Díky režimu lucidního snění Thomase Edisona jsme získali efektivně fungující kamery a žárovky. Zaznamenáváním snů mnoho lidí ozdobilo svět trvalými dědictvími.

***

Příběh Dany, která žije v Praze, ale pochází z malé moravské vesničky, ukazuje další zajímavou stránku nočních vizí. Danin rodný dům stál na úbočí kopce, na jehož vrcholku byl kostel, hřbitov a les. Po smrti Danina otce byl dům prodán a rodina se odstěhovala k příbuzným na okraj Prahy. Po nějaké době začala Dana ve snech vidět svůj rodný dům na Moravě. Zpočátku si nevšimla souvislosti, ale později zjistila, že kdykoli se jí o domě zdá, do několika málo dnů se jí přihodí nějaké nepříjemnosti. Sny nebyly strašidelné, spíše vzbuzovaly pocit nejistoty. V jednom z nich se například marně pokoušela otevřít okno. Ačkoliv se Dana zpočátku chystala vyhledat odbornou pomoc, nakonec se rozhodla sny přijmout jako výstrahu před nadcházejícími problémy.

***

Podobný zážitek měl také Karel z Prahy. Když byl ve věku 25 let hospitalizován po nehodě na motorce, začal se mu zdát sen o mystické rusovlasé dívce. I přes to, že měl snoubenku, snil o této neznámé ženě. Sny pokračovaly i po jeho návratu domů. Po nějakém čase došlo k rozpadu vztahu se snoubenkou a zrušení jejich zasnoubení. Karel si připadal jako šílenec, ale nemohl přestat hledat dívku ze svých snů. Když se po půlroční rekonvalescenci vrátil do práce, na nástupišti metra potkal ženu, která vypadala přesně jako ta z jeho snů. Po několika neúspěšných pokusech ji nakonec přesvědčil, aby s ním šla na kávu. Jak se ukázalo, bylo to skutečné štěstí, protože se mohli potkat jen díky náhodné změně jejího rozvrhu.

***

Po smrti Katčiny babičky zůstal ve skříni viset blankytně modrý šátek. Kus látky, který babička velmi ráda nosila a Katka si jej vzala na památku. Doma šátek vyprala a zařadila jej mezi běžné doplňky svého oblečení. Jenže šátek byl s příběhem, a tudíž měl výsostnou přednost v Katčině oblečení. Po čase si Katka všimla, že když celý den nosí babiččin šátek, následuje velmi neklidná noc a až do rána jí pronásledují noční můry. Většinou byly o ztrátě blízkých, nemocech a dalších tragických událostech. Jednoho večera Katka zapomněla šátek uklidit a ten zůstal v ložnici přehozený přes pelest. Katka brzy usnula a nečekala jí klidná noc, když ve snu k ní přistoupila starší žena a začala na Katku mluvit. Omluvila se za noční můry z předešlých nocí. Podle hlasu Katka poznala svou babičku, která jí začala vyprávět o svém životě. Řekla, že jí kdykoliv přijde navštívit a že jí bude pomáhat, když si jí přivolá. Babička ve snu Katku varovala před ztrátou zaměstnání, o které Katka neměla ani tušení. „Kačenko, děkuji ti, že jsi mě vyslechla. Ohromně se mi ulevilo,“ řekla babička na závěr svého vyprávění. Pak se Katka vzbudila a šla do práce, kde skutečně čekal personalista s návrhem podmínek na ukončení pracovního poměru. Od té doby Katka šátek nenosí, nýbrž je uložený v luxusním balení a Katka si začala všímat drobných poselství, o kterých je přesvědčena, že jí je do cesty pokládá její babička jako varování.

Fascinující, tajemné a někdy i záhadné - sny nám mohou nabídnout úchvatný vhled do našich nejhlubších myšlenek a pocitů.

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/fantazie-nadre%C3%A1ln%C3%BD-sen-mystic-5034448/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám