Hlavní obsah
Názory a úvahy

Putin je zlý, Zelenský hodný a další přehled správného světonázoru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Benh LIEU SONG (Flickr), CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Udělejme si přehled toho, jaké mít názory, abychom se u toho nemuseli namáhat zbytečným přemýšlením.

Článek

Je pravdou, že jsou lidé, kteří si rádi dělají vlastní názor na věci a situace, a vycházejí z dostupných informací a faktů, která mají k dispozici. Po mnoha letech usilovného používání mozku a analyzování různých situací včetně těch celosvětových jsem usoudila, že je vlastně úplně jedno, co si myslím o světě, protože moje názory jeho úroveň stejně nijak nevylepší, a z takového zjištění mi jednoznačně vyplynulo, že to nejlepší a pro sebe nejužitečnější, co člověk může udělat, aby si zbytečně nepřetěžoval hlavu, je přijmout mainstreamový světonázor a vůbec se nezatěžovat tím nějak do něj zasahovat.

Ze zkušeností i z historie víme, že většina lidí, kteří se snažili celospolečenské pohledy na svět nějak výrazněji posunout, zpravidla skončili bídně a vyčerpáni, protože hýbat s masou líných anebo unavených mozků je podobné, jak vodit krávu za ocas. Daleko lepší je proto využít mentální energii celku, která je sice ne zrovna přesná a pravdivá, zato je alespoň nějaká. Je to asi jako používat AI, věřit se jí sice stoprocentně nedá, ale je to lepší, než si přemáhat vlastní hlavu, která stejně jako AI může udělat chybu.

Abych dále nezdržovala laskavého čtenáře, vysypu teď ze sebe to, co považuji za mainstreamový světonázor a říkám vám na rovinu, už s tím nehodlám dál polemizovat ani to analyzovat, naopak si na tom hodlám udělat mentální dovolenou. Pokud jsem, prosím vás, něco pochopila špatně, tak mi to laskavě dovysvětlete v komentářích, to víte, ani inteligence v horních percentilech není neomylná, a navíc my, Mensani, jsme známí tím, že nám to chápání mainstreamu z principu často moc nejde. Tak se rozhodně nežinýrujte a opravte za mne chyby v úsudku chápání hlavního proudu, ať mám jistotu, že opravdu vím, co si mám myslet, abych dokonale splynula s davem.

Konflikt Ukrajina-Rusko

Tedy aby bylo jasno, Putin je zlý, Zelenský je hodný a je to v podstatě hrdina. Řídí válku proti zlému Rusku a zajišťuje, aby se Ukrajinci neflákali a šli bojovat a položit život za vlast, i když nechtějí, protože je to pro ně v podstatě čest, a také chtějí být hrdiny a zároveň musí bránit svou vlast a její svobodu a také svobodu a demokracii jako principy, a navíc ze své dobré vůle a laskavosti brání Evropu, a ta je jim za to náležitě vděčná, například tím, že přijímá uprchlíky z Ukrajiny, pomáhá jim, zaměstnává je a dává jim příležitosti a také posílá Ukrajině zbraně, aby mohla efektivně bránit svou vlast i Evropu před ruskou hrozbou. Ukrajinci jsou hodný národ, který byl zle napaden, jsou to lidé toužící po svobodě a demokracii a po tom být jako jiné země Evropské unie. Rusko je v podstatě zaostalá země plná hloupých a zlých lidí, daleko hloupějších a zlejších než jsou občané EU nebo Ukrajiny. Jsou tam také lidé, kteří nesouhlasí s ruským režimem, ale na ty je i tak potřeba dávat si pozor, protože to můžou být podvodníci a agenti, a tak jim stejně EU moc nefandí a jako politické uprchlíky jich pro jistotu moc nebere. Nejlepší by bylo vymazat Rusko z mapy, ale to asi nepůjde, tak alespoň by bylo nejlepší chytit někde Putina a dotáhnout ho k mezinárodnímu soudu v Haagu, kde na něj byl vydán zatykač, a spravedlivě ho odsoudit a zavřít do vězení nebo do blázince. Tím by se nejspíš celá situace vyřešila, protože nikdo tak zlý jako Putin v Rusku už snad není a je velká pravděpodobnost, že kdyby Putin zmizel, dostane se na jeho místo někdo hodný, ale jisté to není.

Evropská unie

Maďarsku vládne polozločinec a blázen, Orbán, a blázen je proto, protože nesouhlasí s politikou EU, neposílá zbraně Ukrajině a kamarádí s Putinem. Orbán je stejně jako slovenský premiér Fico populista, to znamená, že dělá vše pro to, aby se líbil svému lidu a slibuje i to, co nemůže nebo nechce splnit, používá lidová gesta a lidovou mluvu a vemlouvá se především prostému lidu. Prostý lid se pozná podle toho, že volí populisty. Evropská komise v čele s Ursulou von der Leyen nemá ráda populisty a raději chce, aby si státy svobodně volili ty, kteří mají raději Evropskou unii než populisty, protože nechce, aby v Evropské unii vládl prostý lid. Prostý lid totiž nemá rád prestižní dámy na úrovni, jako je von der Leyen, které mají kamarády mezi šlechtou a finančníky, ale prostý lid raději chodí na koblihy a párek a boháči a šlechtici jsou mu celkem volní, a to je ten zásadní problém, protože to Evropská unie nechce, aby prestižní lid byl někomu šumák a už vůbec ne prostému lidu, protože to by pak taky mohl nastat komunismus, což je něco jako splašený prostý lid. Na to si musí prestižní lid dávat velký pozor, protože splašený prostý lid je velký problém, se kterým si prestižní lid neumí moc poradit. Ke splašenému prostému lidu mají největší sklon v Rusku a proto je potřeba před ním preventivně varovat a dávat si na něj setsakramensky dobrý pozor, protože kdyby se ruský lid splašil ještě víc než tak, že napadl Ukrajinu, nikdo by nevěděl, co s tím. A navíc Rusko má atomovky a nikdo venkoncem nechce, aby mu na hlavu padaly atomovky, především ne prestižní lid, prostý lid také ne, ale tomu někdy bývá všechno šumák včetně atomovek, i když se jich docela bojí.

Domácí politika

Máme hodného prezidenta Pavla a hodného premiéra Fialu. Pak také máme Babiše, ten hodný není, je to populista podobně jako Fico nebo Orbán, viz výklad o populismu výše. Prezident Pavel a Fiala se po vzoru Evropské unie snaží udělat dojem jak na prostý lid, tak na prestižní lid, narozdíl od populisty Babiše, který si vystačí s prostým lidem, protože dobře ví, že je ho v Česku stejně nejvíc. Pavel a Fiala mají ale tu výhodu, stejně jako Evropská unie, že když si získali na svou stranu prestižní lid, občas jim pomáhá někdo, kdo je chytřejší a komplikovanější než prostý lid, a to s sebou nese různé prestižní výhody. Například na ně tolik neútočí právníci a nesnaží se je nachytat jako Babiše na nějakou věc, jako například na Čapí hnízdo nebo na legitku StB. Mít na své straně prestižní lid zkrátka stojí sice práci navíc, ale v mnoha ohledech se to vyplatí. Navíc to ani nedráždí prostý lid, protože ten to má v zásadě na háku jako většinu věcí a dokud mu nechybí něco zásadního nebo dokud nemá pocit, že si z něho někdo střílí, nezáleží mu na tom, s čím kdo operuje a zachází.

USA

V USA budou volby. Nejdřív se za demokraty chystal kandidovat prezident Biden, ale protože už je starý a všechno se mu motá, nohy, hlava i řeč, tak se po domluvě s blízkými rozhodl, že nakonec znovu na prezidenta kandidovat nebude. Místo něj kandiduje paní Harrisová, která na první pohled vypadá jako slušný člověk, a taky je vidět, že není bílé rasy. Za republikány je jejím protikandidátem na prezidenta Donald Trump, známá firma, který už jednou prezidentem byl a zjevně mu to nestačilo. Donald Trump je populista, Kamala Harrisová je dáma. Donald Trump má jako svůj hlavní volební program ukončit válku s Ruskem a hlavně bavit celou Ameriku svými vylomeninami. Prostý lid Donalda Trumpa miluje, protože je s ním sranda. Minule po prohraných volbách křičel, že mu ukradli hlasy, a strhl bitku v Kapitolu. Ale protože je populista a má na své straně jen prostý lid a nikoli prestižní lid, sesypali se na něho a jeho lidi právníci a následně se k nim přidali i úředníci finančního úřadu, kteří ho pronásledují doteď. Donald Trump se rád předvádí, rád nosí kšiltovky, rád tančí, hraje golf, má děti s Češkou ze Zlína a jezdil na dovolenou za tchánem a tchýní na Moravu, takže je na otravování a obtěžování všeho druhu zvyklý, proto všechny útoky prestižního lidu dosud přežil (i když ho málem zastřelil jeden poblázněný pošuk známý tím, že střílel tak špatně, že ho nechtěli ani ve střeleckém klubu, a tak se naštěstí do Donalda nestrefil). Ivana Trump mu i jako jeho ex byla velkou podporou, ale už bohužel nežije, protože se zabila pádem ze svých zamilovaných pompézních schodů, když po nich šla nejspíš na svých oblíbených vysokých šteklích neboli podpadcích a možná za sebou táhla vlečku na šatech od nejlepšího módního návrháře. Donald Trump ji nechal zakopat na svém golfovém hřišti a udělal jí tam hrobeček. Volby vyhraje nejspíš Donald Trump, protože prostý lid se poslední dobou už hodně nudí, protože válka s Ruskem se vleče a nikoho už to nebaví.

Životní prostředí

Situace s klimatem se vyostřuje, na planetě Zemi se prudce otepluje, mění se přirozené proudění vody a vzduchu, objevuje se sníh tam, kde bylo teplo, a horka tam, kde byla zima, vzduch je plný smogu, voda plná toxinů a všude jsou hory odpadků, včetně oceánu. Dokonce vznikla velká odpadková skvrna v největším světovém oceánu, v Pacifiku, a ta se tam točí jako špína v kýblu. Díky životnímu prostředí jsou mladí lidé v depresi, ale staří o jeho změnách nechtějí ani slyšet a dál vesele létají na dovolené na druhou stranu světa, baští dobroty z bývalých kolonií a vůbec hýří, pokud na to mají. Mladí spíš sedí na internetu a postupně se z nich stávají podivíni, kterým nikdo nevidí do hlavy a nikdo netuší, co z nich jednou vyroste. Prestižní lid to děsí, prostému lidu je to šumák.

Tak to byl ve zkratce shrnutý světonázor, kterého když se budete držet, nic nezkazíte, do té doby, dokud se zase samospádem nezmění na něco jiného. Pokud jsem něco zapomněla nebo jsem se odchýlila od hlavního proudu, neváhejte se ozvat a dát vědět, ať se poučím, jak mám správně myslet jako většina.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz