Hlavní obsah
Finance

3 akcie, které mohou v roce 2024 opět zdvojnásobit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Rok 2023 byl pro investory pozoruhodný, protože se i nadále pohybujeme na vlnách a vlnách finančního prostředí.

Článek

Rok 2023 byl pro investory pozoruhodný, protože se i nadále pohybujeme na vlnách a vlnách finančního prostředí. Řada akcií již letos více než zdvojnásobila svou hodnotu, protože se vezla na vlně hospodářského oživení a digitální transformace. Navzdory měnícímu se vedení trhu, které se často odehrává ve finanční historii, hlavní letošní zisky, zejména Roku, Nu Holdings a Dream Finders Homes, vyhodnocují katalyzátory, které by mohly udržet jejich růstovou trajektorii až do roku 2024.

První z těchto ziskových společností, Roku, přední platforma pro služby streamování videa, zaznamenala v tomto roce nárůst hodnoty svých akcií o působivých 105 %. Tento exponenciální nárůst je z velké části přičítán návratu společnosti k růstu horní linie a zvrácení některých dříve klesajících trendů. Aktualizace finančních výsledků společnosti Roku z minulého týdne zaujala třetím po sobě jdoucím čtvrtletím zrychlujícího se růstu tržeb, což odráží slibný 20% nárůst tržeb ve třetím čtvrtletí.

Platforma v současné době hostí přibližně 75,8 milionu aktivních účtů, které využívají Roku jako kanál pro televizní vysílání, přičemž průměrný účet údajně denně spotřebuje téměř čtyři hodiny obsahu prostřednictvím operačního systému Roku. Společnost zvrátila několik negativních trendů, které se projevily nárůstem dříve klesajících průměrných příjmů na uživatele, a vykázala kladný upravený zisk EBITDA, čímž přerušila sérii pěti předchozích negativních zpráv.

Přestože společnost Roku letos zdvojnásobila svou hodnotu, cena akcií je stále výrazně nižší než v létě 2021, kdy dosáhla svého maxima. Rostoucí publikum a nárůst počtu uživatelů, který převyšuje počet aktivních účtů, by mohly ze společnosti Roku udělat lákavou vyhlídku pro investory, zejména pokud oživení reklamního trhu v roce 2024 nabere na síle.

Naše druhá společnost, Nu Holdings, vystupuje jako klenot fintech odvětví pro rok 2023. Společnost Nu Holdings provozuje Nubank, rozvíjejícího se poskytovatele digitálních finančních služeb, který v posledních deseti letech zaznamenal v Brazílii nárůst popularity. Pozoruhodné je, že v současné době je majitelem účtu Nubank přibližně 49 % dospělých Brazilců, přičemž se předpokládá, že po výsledcích za třetí čtvrtletí tento podíl přesáhne 50 %.

Výkonnost Nubank se v posledním čtvrtletí vyznačuje 60% nárůstem příjmů na kurzově neutrální bázi, i když se neomezuje pouze na Brazílii. Značka výrazně pronikla na mexický a kolumbijský trh a zaznamenala tam rychlejší tempo růstu než v Brazílii. Zákaznická základna společnosti se v uplynulém roce zvýšila o 28 % na 83,7 milionu a navzdory investicím do růstu se společnosti Nu daří udržet ziskovost již čtyři čtvrtletí po sobě.

Na závěr tu máme Dream Finders Homes, největšího ziskového hráče na našem seznamu, který se obchoduje za nejnižší násobek zisku. Tento developer se obchoduje za méně než devítinásobek trailingového zisku, což je scénář běžný mezi staviteli domů. Společnost využila efektu „zlatých pout“, která odrazují stávající majitele domů od prodeje jejich nemovitostí díky nižším hypotečním sazbám ve srovnání se současnou téměř 8% sazbou. To vedlo k nárůstu nové výstavby, aby se zmírnil nedostatek nabídek nemovitostí.

Přestože je trh s nemovitostmi bouřlivý, společnost Dream Finders Homes si udržuje solidní finanční výsledky a ve zprávě za třetí čtvrtletí zaznamenala 14% nárůst tržeb a 27% nárůst zisku před zdaněním. Přestože se nadcházející rok jeví jako nejistý, neboť dostupnost bydlení se dostala na nejnižší úroveň za posledních 39 let, společnost Dream Finders Homes nabízí díky svému modelu s nízkými aktivy a nevyřízenými zakázkami v podobě 5 025 prodaných domů, které čekají na dodání, slibné vyhlídky v hodnotě 2,4 miliardy dolarů.

Závěrem lze říci, že společnosti Roku, Nu Holdings a Dream Finders Homes představují povzbudivé vyhlídky pro investory, kteří se snaží udržet růst svého portfolia i v příštím roce. Stejně jako u všech investic je však nezbytné přistupovat k těmto příležitostem s důkladným průzkumem a porozuměním, zejména s ohledem na neustále se měnící dynamiku finančních trhů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám