Hlavní obsah
Finance

3 akcie, které vám mohou pomoci stát se milionářem v důchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Hledejte společnosti, které umí přidávat hodnotu na zavedených trzích.

Článek

Je proměna skromného příjmu v sedmimístný důchodový bank na vašem seznamu přání? Tento sen není přitažený za vlasy; mnozí ho sdílejí a potvrzují jeho uskutečnitelnost. Bohužel, spoléhání se pouze na tradiční investice s nízkým výnosem, jako jsou spořicí účty, peněžní trhy, dluhopisy a státní dluhopisy, vás k tomuto cíli, zejména při vysokých úrokových sazbách, jen těžko přiblíží. Většina finančních odborníků se shoduje na tom, že akciový trh zůstává silnou silou při vytváření bohatství. V tomto článku se zaměříme na tři akcie, které mají slibný potenciál pro bohaté budoucí výnosy.

První na seznamu je Nvidia (NVDA), společnost, která se zrodila z odvětví videoher, ale vyvinula se v mnohostranného technologického giganta. Nvidia těží ze své jedinečné pozice na pomezí herních technologií a umělé inteligence (AI). V současné době ovládá trh s umělou inteligencí z 80 %, přičemž se předpokládá, že její dominance se bude rozšiřovat. Ve čtvrtletí končícím v červenci vykázala Nvidia meziroční nárůst tržeb o více než 171 % a mezikvartální o 141 %, přičemž AI se na podnikání společnosti podílí více než polovinou.

Důvěryhodnost slibným výsledkům dodává uvedení superčipu Grace Hopper společnosti Nvidia, který zvyšuje možnosti v oblasti AI. Přední výzkumná společnost Technavio předpovídá ohromující 60% meziroční růst čipů AI, které Nvidia vyrábí, do roku 2027. Společnost Precedence Research odhaduje, že do roku 2030 se hodnota trhu s čipy AI prudce zvýší ze 43 miliard dolarů na 248 miliard dolarů. I když společnost Nvidia čelí tvrdé konkurenci ze strany rivalů, jako jsou Advanced Micro Devices a Intel, předpokládaná velikost růstu naznačuje široké možnosti pro zhodnocení akcií společnosti.

Druhou společností, která stojí za zvážení, je řetězec kaváren Dutch Bros (BROS). Přestože je Dutch Bros méně známá, předpokládá se, že se díky svému jedinečnému obchodnímu modelu brzy stane známým jménem. Na rozdíl od běžných kaváren nabízí Dutch Bros neformální a rychlejší zážitek z jízdy autem, který je spojen se zaměřením na komunitu. Kromě podávání kávy prodejny často podporují místní charitativní organizace a jsou známé tím, že vybírají finanční prostředky pro zaměstnance v nouzi.

Na obzoru je vzrušující etapa v historii společnosti Dutch Bros, neboť nastupující generální ředitelka Christine Baroneová plánuje během příštích 10 až 15 let zvýšit počet současných 754 prodejen na 4 000. Ačkoli dosažení tohoto cíle by si mohlo vyžádat prodej akcií nebo emisi dluhu, trvale vysoce výkonný a ziskový segment drive-thrusů by společnosti přinesl dlouhodobé dividendy.

Nakonec tu máme společnost Visa (), vydavatele kreditních karet, který spotřebitelům zajišťuje pohodlí při transakčních činnostech. Ve čtvrtletí končícím v září Visa zprostředkovala transakce v hodnotě 3,2 bilionu dolarů a dosáhla čistých příjmů ve výši 8,6 miliardy dolarů, což je meziročně o 11 % více. Významná část této částky se promítla do čistého zisku, což podtrhuje vysokou maržovost podnikání.

Ve snaze udržet si současnost a konkurenceschopnost provozuje Visa několik inovativních center, která zajišťují poskytování aktuálních služeb. Jedním z takových inovativních kroků je využití technologie blockchain, která umožňuje rychlé přeshraniční platby. Historické výsledky společnosti Visa ukazují na konzistentní růst příjmů a zisku, přičemž náhlý pokles byl patrný pouze v době vrcholící pandemie.

Závěrem lze říci, že tyto tři společnosti znázorňují, jak si lze uvážlivými investicemi na akciovém trhu razit cestu k sedmimístnému důchodovému hnízdu. Každá společnost představuje jedinečný přístup k využití síly technologií, ať už prostřednictvím aplikací umělé inteligence, odlišného obchodního modelu nebo usnadnění finančních transakcí, a slibuje tak solidní finanční budoucnost. Ačkoli minulá výkonnost není vždy ukazatelem budoucího růstu, představené akcie jsou odolné podniky, které investují do svého potenciálu a přizpůsobují se změnám.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám