Hlavní obsah

3 důvody, proč v roce 2024 koupit akcie společnosti Roku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Shutterstock

Výhled akcií Roku stoupá: Proč je stále vhodná doba na nákup?

Článek

V posledních letech se v oblasti streamování objevilo mnoho úspěšných jmen, mezi nimi i Roku (ROKU 3,62 %). Tento streamovací gigant v roce 2023 výrazně překonal širší trh, přičemž jeho nárůst za posledních 12 měsíců přesáhl pozoruhodných 60 %. Ačkoli tento nárůst může někomu naznačovat promarněnou investiční příležitost, odborníci naznačují opak. Stále existují pádné důvody, proč investovat do akcií Roku v letošním roce i v letech následujících. Zde jsou tři hlavní:

1. Streamování

Roku, hlavní poskytovatel streamovacích služeb, úspěšně vytvořil platformu, kde se všechny špičkové streamovací služby shromažďují na jednom místě. S tím, jak streamování získává na popularitě, se pozice společnosti Roku, která poskytuje lidem nepřetržitou zábavu, neustále posiluje a přitahuje několik inzerentů.

Digitální streamování pořadů a filmů není nic nového, ale jeho popularita stále roste díky pohodlí, které nabízí oproti kabelové televizi, a svobodě, kterou poskytuje při sledování pořadů na více zařízeních. Pro kvantifikaci, v listopadu 2023 tvořilo streamování 36,1 % času sledování televize v USA, což je solidní nárůst z 32,4 % v předchozím roce. Mezinárodní sféra, kde streamování ještě nedosáhlo vrcholu a poskytuje obrovskou příležitost pro Roku, je stále převážně nedotčená.

S příchodem roku 2024 září značný růstový potenciál společnosti Roku, takže nákup jejích akcií je značně výhodný.

2. Oživení reklamního trhu

V průběhu roku 2022 společnost Roku utrpěla vážný propad investic, protože výdaje na reklamu poklesly. V roce 2023 se však situace zcela obrátila a společnosti výrazně navýšily své rozpočty na reklamu, což pro příjmy společnosti Roku znamenalo výraznou podporu.

Analytici předpovídají, že rok 2024 bude pro reklamní trh ještě příznivější, což přímo signalizuje směrem k zesílení přínosu pro systém příjmů společnosti Roku. V dlouhodobém horizontu se očekává, že se významná část příjmů z reklamy přesune z kabelové televize na streamování.

Přestože se jedná o cyklický byznys s lukrativními dlouhodobými příležitostmi, které nabízí růst streamingu, očekává se, že zisky společnosti Roku z reklamy se budou časem zvyšovat.

3. Ceny akcií společnosti Roku mají přiměřenou hodnotu

Roku zažila v roce 2023 silný nárůst, ale její akcie se zatím nezdají být příliš drahé. Výhledový poměr ceny k prodejům společnosti v současné době činí 3,1, což je sice více než považovaná ideální hodnota pod 2, ale stále se jedná o atraktivní vyhlídku vzhledem k tomu, že před 18 měsíci byl mnohem vyšší.

Vzhledem k obrovským tržním příležitostem, které má společnost k dispozici, jsou akcie Roku na současných úrovních stále atraktivní investicí.

Investice do akcií Roku pro rok 2024 by neměla být mylně vykládána jako sázka na to, že společnost v uvedeném roce obsadí vrchol trhu. I když se Roku může, ale nemusí stát lídrem trhu, dlouhodobý výhled společnosti zůstává nezměněn.

Primární zaměření na to, která streamovací služba stojí na vrcholu, je pro společnost Roku irelevantní vzhledem k jejímu výhodnému postavení, kdy těží ze síťového efektu, rozšiřujícího se ekosystému a zvyšujícího se počtu hodin sledování, což zajišťuje nepřetržitý přísun reklamy do její platformy. Proto bez ohledu na to, kdo je na špičce v sektoru streamovacích služeb, zůstává Roku pro investory s dlouhodobým výhledem nejlepší volbou akcií.

Závěrem lze říci, že předstihová výkonnost společnosti Roku a její stabilní pozice na trhu streamovacích služeb spolu se solidními vyhlídkami v oblasti reklamy z ní činí skvělou volbu pro investory do akcií, a to nejen pro rok 2024, ale i pro další období. Akcie Roku možná plují vysoko, ale dobrou zprávou pro potenciální investory je, že ještě nezmeškali loď.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz