Hlavní obsah

3 fantastické technologické akcie, které je třeba koupit před koncem roku 2024

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Každá z těchto akcií má silný růstový potenciál a je připravena dominovat na svých trzích

Článek

S blížícím se koncem roku 2024 existuje množství společností, které představují působivou perspektivu pro investice. V rámci strategického tahu je vhodné, aby se investoři těchto slibných akcií chopili dříve, než si na ně začnou dělat nárok manažeři velkých fondů, a připravili tak svá portfolia na rok 2025. V tomto článku se zaměříme na tři potenciální tipy na akcie, které se jeví jako mimořádně atraktivní s výrazným růstem, pokud si zajistí dominantní postavení na svých trzích.

Jednou z takových akcií je CrowdStrike. Tato společnost zabývající se kybernetickou bezpečností (CRWD) přesvědčivě ukázala svou odvahu a vyniká jako hlavní akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti na trhu. Tento status jí vydržel až do nešťastného incidentu z 19. července, který vedl k havárii milionů zařízení. I z této události však společnost vyšla relativně silná a generální ředitel George Kurtz potvrdil, že se jejich poptávka po produktech odrazila ode dna a dosáhla úrovně před incidentem. To svědčí o zanedbatelném dopadu červencového incidentu na společnost, což zvyšuje důvěru investorů a přesouvá pozornost k ambicióznímu cíli společnosti CrowdStrike, kterým je dosažení ročních opakovaných příjmů ve výši 10 miliard USD.

Očekává se, že tohoto impozantního cíle v oblasti příjmů bude dosaženo do fiskálního roku 2029, což stanoví časový plán na tento pozoruhodný výsledek, který trvá něco málo přes čtyři roky. S využitím obchodního modelu některých zavedených softwarových společností, například společnosti Adobe, která přeměňuje 30 % příjmů na zisk, by společnost CrowdStrike mohla potenciálně dosáhnout ročního zisku ve výši 3 miliard dolarů. Při použití pětiletého průměrného poměru ceny k zisku (P/E) společnosti Adobe, který činí 47, by tržní kapitalizace společnosti CrowdStrike činila 141 miliard USD, což je nápadně více než současných 76 miliard USD. To pro investory znamená potenciální složenou roční míru růstu (CAGR) ve výši 16 %, což je vynikající vyhlídka, která s velkou pravděpodobností překoná trh. Vzhledem k obrovskému potenciálu trhu s kybernetickou bezpečností zůstává společnost CrowdStrike silným uchazečem o dominantní postavení v tomto odvětví, což představuje přesvědčivý důvod pro investice do roku 2025.

Naším dalším tipem je společnost Meta Platforms, dříve známá jako Facebook (META). Tento technologický gigant, známý především díky svému podnikání v oblasti sociálních médií, úspěšně prohloubil svůj podnik v oblasti rozšířené a virtuální reality. Meta přidala další pírko do své čepice a aktivně se zapojila do oblasti generativní umělé inteligence (AI) se svým rozsáhlým jazykovým modelem Llama. Koordinované úsilí v těchto různorodých oblastech se společnosti Meta vyplatilo a v každém čtvrtletí roku 2024 zaznamenala silný růst o 20 %. Wall Street předpovídá v roce 2025 poměrně pomalejší růst kolem 14 %, nicméně pro firmu, která má významný vliv na reklamu v sociálních médiích, je to podstatné.

Co se týče finanční stránky, atraktivní cena firmy vzhledem k jejím ziskům v roce 2025 v kombinaci s poměrem P/E ve výši 23 činí z Mety lákavou investiční možnost. Je poměrně vzácné najít společnost, která je lídrem v oblasti generativní umělé inteligence a má prosperující reklamní byznys s takovým P/E. Vzhledem k těmto vyhlídkám by proto akcie společnosti Meta Platforms mohly upevnit každé portfolio v očekávání silné poptávky v roce 2025.

A konečně společnost dLocal (DLO), poměrně neslýchaná společnost, se rychle vyšplhala na investiční žebříček. Tato firma vyvinula technologickou platformu umožňující klientům zpracovávat platby na rozvíjejících se trzích, jako je Egypt, Indonésie a Thajsko. Každý z těchto trhů má jedinečnou platební infrastrukturu, takže je nákladné individuálně přizpůsobit životaschopné platební řešení. Společnost dLocal však tuto překážku chytře vymanévrovala a výměnou za poplatek poskytuje službu připravenou k použití, což z ní činí pro klienty nepopiratelné rozhodnutí.

Společnost dLocal se může pochlubit portfoliem klientů, které zahrnuje renomovaná jména jako Amazon, Spotify a Microsoft. Navzdory tomuto působivému seznamu klientů zůstávají akcie společnosti nedoceněné. Akcie se obchodují za 19násobek klouzavého zisku a 14násobek předpokládaného zisku v roce 2025.

To je z velké části přičítáno nenápadné povaze podnikání společnosti dLocal, ale pozoruhodné finanční výsledky a potenciál firmy ještě nebyly objeveny. Výsledky za 2. čtvrtletí ukázaly 38% meziroční nárůst objemu plateb společnosti dLocal, který dosáhl 6 miliard dolarů, ačkoli nárůst jejich tržeb činil skromných 6 %. Tento rozpor v objemu plateb a příjmech lze přičíst především deflaci měn v Egyptě, Nigérii a Argentině. Generální ředitel Pedro Arnt, který dříve působil v latinskoamerickém gigantu MercadoLibre, však projevil důvěru, že se mu podaří nasměrovat firmu zpět na cestu vysokého růstu. Potenciál trhu tohoto podniku je příliš velký na to, aby byl přehlížen, a podíl v něm může být v příštím roce chytrým krokem.

Závěrem lze říci, že tři výše zmíněné akcie, tedy CrowdStrike, Meta Platforms a dLocal, představují pro investory zajímavé vyhlídky na blížící se rok 2025. Každá z těchto akcií má silný růstový potenciál a je připravena dominovat na svých trzích, což nabízí slibné vyhlídky pro ty, kteří se rozhodnou investovat. S blížícím se koncem roku tedy považujte tento návod za svého průvodce strategickými, moudrými a výhodnými investicemi do nového roku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz