Hlavní obsah
Finance

Akcie společnosti Peloton: další zastávka - 4 USD?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Onepeloton.com

Analytička snižuje cílovou cenu Pelotonu na polovinu a není jediná!

Článek

Akcie společnosti Peloton Interactive (PTON) se v pátek dostaly na nové historické minimum. Jeden z analytiků se domnívá, že akcie mohou v nejbližší době zamířit ještě níže.

Arpine Kocharyanová z UBS tento týden snižuje cílovou cenu z 8 na 4 USD. Zůstává u svého prodejního ratingu, což je tržní doporučení, které bylo obzvláště prozíravé, pokud jde o obtěžovaného průkopníka v oblasti propojeného fitness. Akcie ztratily v roce 2023 téměř polovinu své hodnoty, což představuje brutální pokles o 97 % z historického maxima, kterého dosáhly na začátku roku 2021.

Po počátečním pandemickém nárůstu akcií a produktů společnosti Peloton se toho hodně pokazilo. Podle analytičky se situace nelepší. Po pozitivním trendu v návštěvnosti webových stránek Pelotonu v květnu a červnu údaje, které vidí, ukazují, že v červenci a srpnu se návštěvnost obrátila do záporu.

Pocení se při práci

To, že analytička v pondělí snížila cílovou cenu na polovinu, neznamená prudký pokles ze současných úrovní. Pokles na 4 USD by znamenal pouze 10% pokles z čerstvých minim, kterých dosáhla v pátek. Společnost Peloton však koncem minulého měsíce, kdy oznámila problematické finanční výsledky, důvěru ve svůj obrat zrovna nevzbudila.

Příjmy, členové a předplatitelé aplikací se nadále vyvíjejí špatným směrem. Všechny tři ukazatele zaznamenaly ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí, které společnost Peloton oznámila letos v létě, meziroční i mezikvartální pokles. Ztráty pokračují. Míra odchodu je stále vysoká.

Příjmy se ve zprávě za minulý měsíc snížily o 5 %, což je nepatrně lepší výsledek, než se očekávalo. Výsledky v horní linii jsou však důsledkem 10% nárůstu příjmů z předplatného a 25% poklesu prodeje připojených fitness produktů. Pokud lidé neinvestují čtyřciferné částky do nového vybavení společnosti Peloton, je těžké se těšit z jejích vyhlídek na růst vzhledem k řídkému přílivu čerstvých chodců, běžců a cyklistů na její špičkové vybavení.

Ožehavým úkolem pro Peloton je získat zpět svou pověst. Prémiová značka jen těžko obnoví svou dynamiku, jakmile je její atraktivita promarněna. Peloton se ocitl na špatné straně titulků a hollywoodských příběhů. Podívejte se na stránku společnosti Peloton věnovanou stahování výrobků z trhu a najdete tam informace o čtyřech různých výrobcích s návodem na opravu nebo výměnu.

U běžeckých pásů Peloton došlo k ojedinělým nehodám, které se ukázaly jako tragické pro malé děti a domácí zvířata. Začátkem tohoto měsíce podala rodina muže z New Yorku žalobu na tohoto specialistu na fitness kvůli nešťastné nehodě, která ukončila jeho život. Cvičení na trenažéru Peloton se nejméně dvakrát stalo příčinou úmrtí postavy v televizním seriálu. Děsivé nehody se stávají u všech výrobků, ale pro Peloton je to obzvlášť špatný pohled. Pokud je vaše tržní pozice založena na tom, že vaše platforma pomáhá zvyšovat kvalitu života, nechcete, aby se vzácné neštěstí ještě umocnilo nebo aby se stalo potravou pro hollywoodské scénáristy.

Peloton není v dobré situaci. Není náhodou, že na začátku letošního roku přestal vykazovat metriky zapojení svých předplatitelů. Otevření ekonomiky poté, co se lidé na počátku krize COVID-19 ukrývali na místě, bylo pro akcie posiloven skvělé, ale pro Peloton znamenalo také vrchol.

Cvičení nemusí skončit zpocené a špinavé. Peloton je hlavním kandidátem na odkoupení a možná by se jeho osud mohl změnit pod novým vlastníkem, který by k prémiové fitness značce zaujal nový přístup. Investoři to však v posledních dvou letech říkali na celé čáře. Peloton je stále unavený a stejně jako jedno z jeho stacionárních kol, i zde je nyní spousta úsilí, které nikam nevede.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám