Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co nejdůležitějšího se lze naučit od matky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Když mi zemřela maminka, bylo mi už přes 70 let. Celý život jsem měl pocit, že mě nosí v náručí, a až ve chvíli odchodu mě opustila.

Článek

Jako děti jsme zcela závislí na péči matek a přirozená péče, kterou matky věnují svým dětem, je nejsilnější touhou nad všemi lidskými přáními. Je to proto, že touha matky pečovat o své dítě a navázat s ním pouto stojí nad všemi ostatními touhami – jídlem, sexem, rodinou, bohatstvím, respektem a mocí.

Často zdůrazňuji obrovský význam mateřské péče o dítě, protože tuto sílu péče musíme využít k tomu, abychom lidstvo přivedli do harmonického a mírového stavu. Na tom závisí pozitivní budoucnost lidské společnosti.

V kabalistické moudrosti hovoříme o sefiře Bina jako o vlastnosti, která se snaží pouze dávat a obdarovávat, jako o bezpečí, opoře a štítu. Je to podobné jako příklad péče matky o své dítě na tomto světě.

Chceme-li tuto sílu Biny využívat, když se zahalíme do síly obdarování, pak se stáváme podobnými dítěti v náručí matky. Získáme ochranu zvláštní síly Biny, síly v přírodě, kabalisty nazývanou „Světlo Chasadim (milosrdenství)“, které nás ochraňuje před negativními egoistickými silami, způsobující v našem životě nejrůznější utrpení.

To je vše, co lidstvu chybí: pocit nejvyšší síly soucitu, který chce jen obdarovávat a přikrývá naše vztahy ve společnosti jako deštník, podobně jako přirozená péče matky o své dítě. Pak nemůžeme jednat negativně vůči sobě navzájem, protože škodlivé egoistické síly „se bojí matky“, síly milosrdenství, která je přítomna mezi námi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz