Hlavní obsah
Seberozvoj

Krysí závod je jen rozptýlením namísto skutečného života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/pen%c3%adze-oko-dolar-chamtivost-bohat%c3%bd-4186235/

Tisíce let lidé vyvíjejí úsilí a snaží se o pokrok, a co z toho máme? Můžeme mít jakoukoli hmotnou věc, stejně nás to uspokojí jen na chvíli.

Článek

V každém případě hrajeme nebezpečnou hru a honíme se za pomíjivými požitky. Nic jiného však neumíme?

Pozorujeme okolí a bezmyšlenkovitě následujeme současný trend. Myslíme si, že když se budeme chovat jako všichni ostatní, budeme se cítit dobře. A tak si vybíráme z nabídky švédského stolu materiálních požitků: jídla, sexu, rodiny, peněz, cti, moci a znalostí. Usilujeme o ně v naději, že unikneme prázdnotě.

Vymýšlíme si aktivity a zaměstnáváme se tak, aby se základní otázka o naší existenci: „Jaký je smysl života?“, neobjevila v trhlinách našich sebestředných srdcí.

Dříve nebo později se však tato hluboko v srdcích ukrytá otázka po smyslu naší existence probudí, aby ukončila náš krysí závod.

Krysí závod je jen rozptylující kratochvíle odvádějící pozornost od toho nejdůležitějšího.

Na snaze se nějak rozptýlit – odvést pozornost od toho nejdůležitějšího, jsme vlastně postavili celý svůj život. To je to, co pochopíme.

Dokud zavíráme oči, abychom neviděli to nejdůležitější, můžeme běžet s davem. Nakonec se však dostaví vyčerpání. Ve snaze držet krok se stále se zrychlujícím tempem materialistického běžícího pásu začneme pociťovat nesmyslnost, prázdnotu a nespokojenost.

Vítejte v nové touze, která se v lidstvu vyvíjí: touze po opravdovém smyslu a účelu života.

Nastal čas, abychom se probudili ze snové reality, kde prosazujeme vlastní zájmy a prospěch za každou cenu. Už jsme se naučili uspět a najít si své místo v našem materialistickém světě, nyní se musíme zabývat touto novou, vyšší touhou, která v nás klíčí: co přesně to je, proč se dnes objevuje, odkud pochází a hlavně jak ji můžeme vést k jejímu naplnění.

V moudrosti kabaly se tato nejvyšší touha objevit smysl života nazývá „Probuzení bodu v srdci“. Moudrost kabaly je věda, která popisuje fungování vyšších přírodních zákonů a jejich působení na člověka. Pokud se člověk ptá po smyslu života, pak díky studiu získá nejen odpovědi, ale i pochopí jak a kam správně směrovat svůj život, aby byl smysluplný a šťastný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz