Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pomůže nám umělá inteligence najít smysl života?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Neustálý rozvoj umělé inteligence bude mít za následek zvyšování počtu lidí bez práce.

Článek

A to je skutečně velký problém, stále více se nám bude odhalovat, že bez práce nedokážeme existovat, nebudeme vědět, co dělat sami se sebou. Lidé se zblázní, pokud nenajdou, čím se zaměstnat.

Částečným řešením je tedy vymýšlet fiktivní pracovní místa. Máme velkou planetu, o kterou můžeme pečovat jako o velkou zahradu a kultivovat ji tak, aby byla nádherným a laskavým místem k životu.

Další nesmírně důležitou oblastí, na kterou musíme zaměřit svoji pozornost, je vzdělávání.

Se stoupající nezaměstnaností musíme klást větší důraz na rozvoj vzdělání o světě, ve kterém žijeme, abychom poznali, proč žijeme – jaký je smysl života. V současné době si otázku po smyslu našeho života neklademe a také na ni nehledáme odpověď.

Proč vůbec žijeme?

Narodili jsme se proto, abychom se pozvedli nad svou egoistickou povahu, která nás v neustálém soupeření a konkurenci staví proti sobě. Když se nad ni povzneseme a vytvoříme nová spojení vzájemné lásky a péče, pochopíme, kdo skutečně jsme, co je život a jaký je jeho konečný záměr a smysl. Pak také zjistíme, jak žít skutečně šťastně a v míru. Doufám, že nám umělá inteligence pomůže nalézt smysl života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz