Hlavní obsah

Princip nového života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Existuje jedno podobenství. Manželé se přestěhovali do nového bytu. Brzy ráno se manželka podívá z okna a vidí sousedku, jak tam věší vyprané prádlo.

Článek

A říká manželovi: „Ta sousedka je velmi špatná hospodyňka. Podívej se, jak má špinavé prádlo.“ Manžel těmto slovům nevěnoval pozornost, mlčel. A tak každý den. Každý den se dívala z okna, viděla sousedku a říkala: „Jáj, to je ale špindíra!“ A najednou se jednoho dne ráno podívala z okna a vidí: Sousedka věší čisté prádlo. Říká svému manželovi: „Vidíš, dnes věší čisté prádlo. Tak ta špindíra se konečně naučila prát.“ „Ne“, říká muž, „jen jsem dneska vstal dřív a umyl nám okno“. Myslím, že o tom je celý náš život. Nejprve mi, prosím, řekněte, proč si nevšimneme, že je okno špinavé? Kritizujeme druhé…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz