Hlavní obsah
Lidé a společnost

Laďka Něrgešová nesnáší hysterické matky a uřvané nevychované děti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Nextfoto.cz/zakoupená licence k publikaci

Moderátorka Laďka Něrgešová se pravidelně objevuje na televizi Prima, kde moderuje pořad Showtime. Přestože je vždy plná dobré nálady a úsměvu, radost jí dokážou zkazit dvě věci. Hysterické matky a uřvané děti.

Článek

Moderátorka Laďka Něrgešová se v roce 2018 po jedenácti letech rozvedla s novinářem Jaroslavem Plecem. Společně vychovávali dvě děti, syna Adama a dceru Medu. A přestože Laďka Něrgešová zůstala na výchovu svých dětí sama, vše zvládala s přehledem a mohla by se od ní učit kdejaká nezkušená maminka. Se svými dětmi se prý na všem domluví a nemají problém podnikat společné aktivity. Co ale nesnáší, jsou rodiče, kteří své děti bijí nebo je veřejně ponižují.

To skutečně nesnáší a přijde jí to naprosto sobecké. U energetické Laďky Něrgešové, která jedná velmi impulzivně, bychom takový přístup k výchově rozhodně nečekali. Něrgešová ale naopak chápe, že někdy můžou člověku rupnout nervy, ale podle jejích slov není psychické nebo fyzické násilí účinné a stejně se tím nic nevyřeší. „Přišli jsme blíž a tam asi rok a půl malá holčička natahovala ručičky k mamince a strašně plakala. A co dělala maminka? Řvala na ni jak zběsilá: Okamžitě se uklidni, nebo tě nevezmu. Jdi pryč! Já uřvaný holčičky nechci. Děvčátko bylo zřetelně vyčerpané a slova mámy ji bolela. A maminka šla ještě dál. Začala do ní strkat, ať jde jako od ní. Ta zoufalost malé slečny, vřela ve mně krev. A pak to přišlo. Vlepila jí facku. Se slovy: Přestaň řvát. Nemám na to náladu. A šla,“ prozradila moderátorka.

Nesnáší hysterické matky a uřvané děti

Herečka dokonce v jednom ze svých rozhovorů přiznala, že nesnáší hysterické matky, které neustále na své děti jenom křičí a nikdy se s nimi nesnaží domluvit. Vídá to dnes a denně a tento způsob výchovy nechápe. Ona sama zastává názor, že se s dětmi má jednat v klidu, ale otevřeně. Bavit se s nimi o problémech, vysvětlovat jim, co je špatně, ale co je naopak dobře a ne křičet a dělat ostudu po celém obchodě.

Další věc, která ji dokáže vytočit doběla, jsou uřvané děti, které se neustále snaží prosazovat svůj názor a své rodiče absolutně neposlouchají. I v tomto případě se domnívá, že je chyba na straně rodičů a měli by si doma nastavit jasná pravidla, jak s nimi jejich dítě může mluvit. „Pokud se svými dětmi mluvím, vysvětluju, beru je jako menší parťáky a sama jdu příkladem, pak nevidím jedinou situaci, kterou by lépe zvládl jakýkoliv fyzický trest,“ řekla v jednom ze svých rozhovorů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz