Hlavní obsah
Lidé a společnost

Princezna Kate otevřeně promluvila o rakovině. Pronesl silná slova plná bolesti a lásky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: The Royal Navy, OGL 3 <http://www.nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3>, via Wikimedia Commons

Britská princezna Kate v pondělí večer sledujícím oznámila, že úspěšně dokončila chemoterapii. Tím však její cesta s touto nemocí nekončí, ale teprve začíná.

Článek

Princezna Kate má za sebou několik velmi náročných měsíců. V lednu podstoupila operaci břicha a o dva měsíce později sledujícím oznámila, že se léčí v boji s rakovinou. Tím celý svět šokovala a nikdo nemohl uvěřit tomu, že by princezna, která je vždy plná úsměvu a pozitivní nálady, mohla s takovou nemocí bojovat.

Nyní ale Kate na svém oficiálním Instagramu oznámila, že má za sebou úspěšnou léčbu, ale to neznamená, že je zcela uzdravena. Po celý život bude muset žít s tím, že se může rakovina kdykoliv objevit. Ve videu pronesla skutečně emotivní slova, která vzala za srdce nejednoho fanouška. „Posledních devět měsíců bylo pro nás jako rodinu neuvěřitelně těžkých. Jak víte, život se může v mžiku změnit a my musíme najít způsob, jak proplout rozbouřenými vodami a neznámem.“

Princezna Kate dokončila léčbu rakoviny

„Dělat, co můžu, abych zůstala bez rakoviny, je to, na co se budu soustředit. I když jsem dokončila chemoterapii, má cesta k uzdravení a úplnému zotavení je dlouhá a musím i nadále brát každý den tak, jak přichází,“ uvedla Kate ve videu, které během několika minut obletělo celý svět a fanoušci vyjadřovali hold a posílali srdíčka.

Boj s rakovinou přinesl princezně nový pohled na život a uvědomila si, že musí život prožívat naplno přesně tak, jak je. Dále dodala, že je vděčná za to, jaké lásky a péče se jí dostalo, bez ohledu na to, zda je princezna či nikoliv. „S pokorou vás přiměje čelit vlastním zranitelnostem, a to způsobem, o kterém jste dosud neuvažovali, a s tím přijde nový pohled na všechno,“ dodala na závěr princezna Kate.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz