Hlavní obsah
Aktuální dění

Cestující na palubě letadla prožili noční můru. Během přistávání létaly kolem ohnivé jiskry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Andy Mitcchel/Pixabay

Cestující nízkonákladové letecké společnosti Ryanair zažili před několika dny doslova tvrdé přistání plné strachu. Přední kolo letadla se zkroutilo a zpod přední části vylétly ohnivé jiskry.

Článek

K incidentu, o němž informovalo několik britských médií, došlo při přistání Boeingu 737 společnosti Ryanair v irském Dublinu. Jeden z cestujících řekl listu Metro, že se stroj při brzdění mírně naklonil na bok a zdál se být trochu neovladatelný. „V jednu chvíli se mi zdálo, že jede stranou a pak zastavilo. Seběhlo se to rychle, chvíli nám trvalo si uvědomit, k čemu došlo,“ uvedl jeden z cestujících.

Na videozáznamu je vidět, jak se kola letadla při přistání kroutí a konstrukce se otírá o přistávací dráhu. Po zastavení byl vyhlášen stav nouze a ke stroji se sjely záchranné posádky. Podle prohlášení dublinského letiště však cestující normálně vystoupili a v budově terminálu se setkali záchranáři. ,,Jedna osoba byla ošetřena kvůli šoku, ale nedošlo k žádnému zranění," uvádí se v prohlášení.

Podle Adama Jamese, moderátora pořadu Airports Live, který vysílá přímé přenosy z letišť, je třeba poděkovat zejména pilotům. „Díky jejich zručnosti a zkušenostem dokázala posádka udržet kontrolu nad letadlem a bezpečně ho zastavit. Zástupci společnosti Ryanair stručně dodali, že letadlo mělo při přistání drobný technický problém s přistávacím mechanismem a bude prověřeno odborníky.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz