Hlavní obsah

Termální prameny, ve kterých se můžete vykoupat zdarma. Zkusit můžete Slovensko, Francii a Řecko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Podzim se nezadržitelně blíží. Máme pro vás pár tipů na termální koupaliště, kde je voda stále teplá a můžete se zahřát i počas chladných letních dnů. Zkusit můžete Slovensko, Řecko i Francii.

Článek

Podzim se blíží a naše priority se mění. V létě jsme vyráželi k moři, hledali jsme chladnou vodu a navštěvovali jsme různé chladné kouty. Na podzim a zimu se budeme uchylovat především k teplu, kterého není nikdy dost. My jsme pro vás připravili pár tipů, kam byste v nadcházející sezóně mohli vyrazit, pokud se budete chtít prohřát.

Liptovský Ján, Slovensko

Naši sousedé na Slovensku mají mnoho pramenů, ve kterých byly postupem času vybudovány lázně. Pokud se budete chtít vykoupat a užít si teplé vody, rozhodně vyražte na toto místo. Naleznete zde koupaliště s malým aquaparkem a termálními bazény. Pokud si však chcete účinky léčivé vody užít zdarma, máte i tuto možnost. Jánska kaďa je přírodní jezero s termálním pramenem. Voda je bohatá na sirné látky, takže má typické silné aroma. Celý bazén není hluboký.

Thués-les-Bains, Francie

Kromě toho, že je Francie proslulá dobrým vínem, můžete i zde navštívit teplý pramen, ve kterém si můžete v klidu užívat zimních měsíců. Termálních pramenů je zde opravdu hodně. A jedním z nich je právě pramen Thués-les-Bains. Tento pramen se nachází přímo v přírodě, takže pokud si chcete užívat teplé vody a v okolí sledovat zasněženou krajinu, je toto místo ideální volbou. Teplota vody se pohybuje kolem 45 stupňů a je vynikající.

Loutra Edipsou, Evia, Řecko

I oblíbená letní turistická destinace disponuje několika teplými prameny. Řecko se pyšní krásným mořem, ale také teplou vodou. Nemusíte sem jezdit pouze k moři. Jezdí se sem každý rok. A opravdu za teplem.Takové jezero je například na ostrově Kos a ještě oblíbenější najdete na druhém největším řeckém ostrově Evia. Voda v tomto jezeře je opravdu účinná a pochvalují si ji lidé, kteří mají problémy s pohybovým aparátem.

Bagni San Filippo, Toskánsko, Itálie

Nejvýznamnější perla Toskánska. To je jednoznačně Bagni San Filippo, které se nachází přibližně 60 kilometrů od Sieny. A právě na tomto ístě byl na konci 13. století obejven historický termální pramen, který je do dnešního dne chloubou tohoto města.Postupně u něj vznikla malá vesnice a voda z něj se používala v lázních. Říká se, že tento pramen má výborné účinky na bolesti kloubů, kožní problémy a díky svým výparům i na dýchací cesty. Obsahuje velké množství síry a hořčíku. Teplota vody se pohybuje kolem 25 stupňů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz