Hlavní obsah
Cestování

Smaragdové jezero v Číně vám svou krásou vyrazí dech. Jeho voda má navíc léčivé účinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

V Číně se nachází oblast zvaná Qaimada, která v sobě ukrývá mnoho tajemství. Uprostřed planiny se nachází klenot v podobě Smaragdového jezera, které už z dálky vyniká svou výjimečnou barvou. Toto jezero se stalo nejvyhledávanější turistikou atrakcí.

Článek

Samotné smaragdové jezero nabízí velmi zajímavý přírodní úkaz, který podle místních jen tak nikde nenajdete. V blízkosti tohoto jezera se totiž nachází vysoká hora, která se následně krásně přenáší do pozadí tohoto kouzelného místa. Následně se voda, která je zbarvena do smaragdově zelené barvy promění v naprosto kouzelný úkaz. Každý, kdo na toto místo dorazí, je natolik nadšený, že nechce odejít. Alespoň to dokazují některé komentáře na sociálních sítích, kde se fotografie z tohoto místa ve velkém objevují.

Hra světla a minerálů

Kromě toho, že zde příroda doslova kouzlí a ukazuje něco jedinečného, na vás bude čekat i naprostý klid, během kterého můžete vnímat překrásné zvuky přírody.Voda, která se zde nachází, má podle dostupných informací svou zvláštní barvu díky jedinečné směsi minerálů, které se v ní nachází. Celková plocha jezera je více než 26 kilometrů čtverečních. Kolem ní se nacházejí turistické stezky a také bezpečné vstupy ke koupání. Pokud byste sem vydali, plavky vezměte rozhodně sebou. Voda ve Smaragdovém jezeře má také zdraví prospěšné účinky. Stejně jako procházky u moře pomáhá při dýchacích potížích. Podle informací je voda vhodná pro lidi s astmatem nebo různými zdravotními alergiemi. Jezero má blahodárné účinky také na lidi, které trpí srdečními problémy. Můžete se projít po velké části břehu a prohlédnout si různé části jezera. Někde je mělké, jinde mu dominuje krásný smaragdový odstín. Kolem vody navíc vede i úzká silnice.

Foto: Pixabay/Public domain

Odrazy nebe a vody

Místní obyvatelé se proto při procházkách rádi baví tím, že se snaží v různých strukturách najít různé tvary. Nejoblíbenější je část, kde můžete vidět například solný strom nebo srdce. Pokud dojdete až do této části, to znamená místa, kde dominuje především voda, můžete pozorovat velmi zajímavý efekt, během kterého se obloha zrcadlí na hladinu jezera. Za deštivých dnů však takovou krásu nečekejte. Pokud prší a je zataženo, voda se okamžitě promění v kalnou až hnědou barvu, která není ničím zajímavá. Slunce a modrá příroda totiž dělají divy. V celé povodí Chaimadu se nachází celkem až třicet takových smaragdových jezer. Některá jsou menší a v období velkého sucha téměř neviditelná. Ve všech se nacházejí bohatá ložiska soli. Na tomto místě také naleznete bohatá naleziště soli, kde se v současnosti těží nejdůležitější lidské koření.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz