Hlavní obsah
Cestování

Curacao: Ostrov, kde žili Indiáni, nabízí nejkrásnější pláže a nezapomenutelné koloniální památky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Ať už se vydáte kamkoli v Karibiku, vždy najdete úžasný ostrov, který vám rychle přiroste k srdci. Curacao je známé především díky svým krásným písečným plážím, ale najdete zde také spoustu zajímavých přírodních a historických památek.

Článek

Národní park Shete Boka

Národní park Sheta Boka se nachází na severním pobřeží ostrova Curacao a zahrnuje deset malých pláží, které jsou proslulé významným hnízděním želv. Až tři druhy těchto živočichů zde kladou svá vejce do písku, který lze pozorovat i z turistické stezky Boka Pistol. Ta vede podél útesů na pobřeží a na její procházku byste si měli vyhradit asi hodinu. Podobnou dobu zabere i druhá stezka v parku s názvem Boka Wandomi. Ta vede převážně podél lávových kopců, které poskytují další krásný zážitek na krátkém výšlapu. Turistická stezka končí u Boka Tabla, kde se nachází menší podzemní jeskyně.

Handelskade

Curacao vám kromě krásných historických památek nabídne i překrásné scenérie. Jeho hlavním městem je Willemstad, kde se nachází čtvrť Handelskade. Ta se nachází přímo v historickém centru a podařilo se v ní zachovat několik vzácných původních staveb, které odkazují na éru koloniální architektury. Je také proslulá svými barevnými fasádami, které v kombinaci s vodou vytvářejí nádherný kontrast a vzájemně se skvěle doplňují. Většina domů byla postavena v 17. století a nyní jsou natřeny žlutou, modrou, růžovou a oranžovou barvou. Většinou v nich sídlí různé obchody, restaurace a galerie. Je to tak ideální místo k odpočinku a nabízí také výhled na další atrakci v podobě pontonového mostu královny Emmy.

Jeskyně Hato

Původními obyvateli Curacaa byli indiáni. Ti však v dávné minulosti nebydleli v domech, ale ve velkém množství využívali tamní jeskyně. Podzemní prostory jim poskytovaly pohodlné bydlení a navíc i dobrý úkryt před přírodními živly nebo divokou zvěří. Nejznámější jeskyní je Hato, kde se dochovaly první jednoduché prehistorické kresby. Kromě toho se zde nachází nádherná krápníková a stalagmitová výzdoba. Jeskyně byla později spojována s otroky. Pokud se pokusili o útěk z plantáže, našli zde útočiště, dokud se situace neuklidnila a oni mohli bezpečně pokračovat dál. Dnes je již Hato oblíbenou turistickou atrakcí. Nachází se nedaleko Willemstadu a lze se sem snadno dostat z místního hlavního letiště.

Foto: Pixabay/Public domain

Pontonový most královny Emmy

Zajímavou součástí centra hlavního města Willemstadu je pontonový most z roku 1888, pojmenovaný po královně Emmě. Skládá se ze šestnácti pontonových částí, které plují po vodě. Když kolem nich proplouvá větší plavidlo, jednoduše se rozlomí, dokud loď nezmizí. Proto se někdy může stát, že zůstanete viset na pontonu obklopeném vodou i několik minut a nebudete vědět, jak dál. Pro tyto účely jsou na Curacau k dispozici vodní taxíky, které vás zdarma dopraví na druhý břeh.

Národní park Christoffel

Severovýchod ostrova patří dalšímu národnímu parku Christoffel, který je známý několika výbornými turistickými stezkami a v nižších polohách i cyklostezkami. Jedná se o největší park na Curacau, kde najdete řadu vzácných historických rostlin a stromů. Jeho součástí je také muzeum, které vám poví více o přírodních zajímavostech této krajiny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Curaçao

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz