Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dovolená se změnila v čirý horor: Turistce se do nohy zakousl delfín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Johns/Pixabay

Britská turistka si užívala volný čas na druhém konci světa. Ani v nejdivočejších snech by ji nenapadlo, že když se půjde koupat do řeky, napadne ji zvíře, které je prý k lidem velmi přátelské.

Článek

Osmadvacetiletá Claire Bye byla v Bolívii na dovolené. Při koupání v řece Santa Rosa de Yacuma neměla žádné obavy, protože v této části řeky nebyli krokodýli ani hadi. Amazonský prales však skrývá mnohá tajemství. Po chvíli Claire vykřikla a snažila se co nejrychleji dostat na břeh. Nikdo z okolních turistů nechápal, co se děje, protože útoky zvířat zde byly velmi vzácné. Jak uvádí britský deník The Sun, lidé se snažili Claire pomoci a v tu chvíli si několik z nich všimlo, že se jí delfín zakousl do nohy.

Zvíře, které je prý k lidem velmi přátelské, se v této části světa zřejmě chová zcela jinak. Jednalo se o delfína amazonského Inia, který se vyskytuje v povodí Amazonky a Orinoka v Jižní Americe. Není to typický druh z pohádek. Delfín, který Claire kousl, nepovolil sevření po dlouhých 20 vteřin. Teprve pak ji dokázal vytáhnout z vody. Na břehu všichni viděli následky, které po sobě divoké zvíře zanechalo. Claire se při pohledu na svou nohu zděsila. Nohu měla úplně zdeformovanou a celou od krve. Z hluboké rány jí na všech stranách trčely šlachy. ,,V tu chvíli jsem si myslela, že o nohu přijdu. Kůže a šlachy tam jen tak visely a dokonce jsem viděla i kost,“ vyprávěla zděšeně.

Zachránil jí život

Britskou turistku zachránili náhodní kolemjdoucí a turisté v okolí, kteří slyšeli křik mladé ženy. Jeden ze skupiny, která ji vytáhla z vody, použil své tričko, které pevně obvázal kolem hluboké rány. V tomto okamžiku možná turistce skutečně zachránil život a zabránil tomu, aby na místě vykrvácela. Následně někdo přivolal sanitku a ta odvezla Claire do nejbližší nemocnice.

,,Z toho dne si toho moc nepamatuji. Byla jsem v agónii, křičela jsem bolestí,“ říká Claire. Nemocnici, ve které se nacházela, popsala jako farmu. Faktem ale je, že jí tam ránu sešili 32 stehy. Po čtyřech dnech se její stav náhle zhoršil, protože ránu zasáhla infekce a rychle se rozšířila. Záchranáři ji museli narychlo převézt do nemocnice v hlavním městě La Paz. Tam se infekci podařilo zastavit.

A co bylo příčinou útoku?

Claire byla ve skupině se svým přítelem Louisem, který s průvodcem putoval džunglí. Zastavili se u řeky Santa Rosa de Yacuma a začali si ve vodě hrát s růžovými říčními delfíny. Zvířata začala být agresivní poté, co jedno z dětí chtělo delfína zvednout nad hlavu. K hrozivému zranění však přišla pouze Claire.

Zdroje: The Sun, BBC, The Guardian

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz