Hlavní obsah
Cestování

Evropský Karibik za pár korun: Lefkada nabízí modré laguny i bílé písečné pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Toužíte po luxusní dovolené, ale finančně vám to nevychází? Vaše srdce touží po bílých písečných plážích obklopených palmami, ale letos to vypadá na dovolenou po Česku? Vyzkoušejte řecký ostrov Lefkada, který nabídne vše, o čem sníte.

Článek

Toužíte užít si dovolenou někde v exotice, ale jste si téměř jistí, že na takovou luxusní dovolenou nemáte prostředky? Nezoufejte. V Evropě najdete ostrov, který nabídne vše, co pravý Karibik. A tím je kouzelný ostrov Lefkada, který se nachází v blízkosti Jónského moře. Lefkada má velmi milé, pohostinné obyvatele a nabízí spoustu možností ke sportovním aktivitám. Ostrov vznikl podle legendy tak, že antická básnířka skočila z ostrova Lesbos Sapfó z mysu Lefkada, který měl dát ostrovu jméno, aby se zbavila své lásky k Faonovi. Tento mys se nachází na jižním konci Lefkady a dnes se nazývá Lefkata nebo jinak Kavos tis Kyra.

Nejkrásnější příroda

Na Lefkadě je bezpochyby nejkrásnější příroda, jakou jste kdy mohli vidět. Ne nadarmo se tomuto ostrovu přezdívá Karibik Evropy. Ostrov má svůj skrytý patent na dokonalou letní dovolenou a je ideální vysněnou destinací pro milovníky exotických ostrovů. Pláže na tomto ostrově jsou dlouhé přibližně 117 kilometrů. Lefkadské pláže jsou navíc lemované tyrkysovou vodou, obklopené nedotčenou přírodou, a nabízejí dokonalou kombinaci klidu a pohody.

Lefkada kromě krásných a čistých pláží navíc nabízí i překrásné hory, které ukrývají mnoho vodopádů protékajících hornatou krajinou. Nejznámnějším a jednoznačně nejkrásnějším je vodopád Dimossari. Kromě toho se na tomto ostrově nachází historický hrad Agia Mavra, který byl postavený ve 14. století. Vstupné na tento hrad je opravdu za pár korun, proto se jeho návštěvy nemusíte bát.

Nejkrásnější pláže lemující se po celém okolí

Pokud se chystáte na dovolenou na ostrov Lefkada, nezapomeňte na seznam plánovaných míst napsat i jednu z hlavních pláží ostrova. Tou je pláž Porto Katsiki, která nabízí bílé útesy, tyrkysově modrou vodu a bílý písek. Další z nejznámějších pláží je Egremni. Tato pláž se pyšní bílým pískem, oblázky a křišťálově čistou vodou, která působí exotickým dojmem. Pokud patříte k těm, kteří během volna vyhledávají samotu, právě zde najdete příjemně klidná a odlehlá místa. Tato pláž je oblíbeným letoviskem pro svůj bílý písek, křišťálově čistou vodu a palmy, které vytvářejí krásné a především exotické prostředí.

Kromě úchvatných pláží v okolí nalezneme i národní park Amvrakikos. Ten se nachází poblíž města Preveza při cestě na ostrov Lefkada. Najdeme v něm největší ekosystém mokřadů v Řecku, který se skládá z brakických lagun, mokrých luk, rákosových porostů, solných bažin a z pozůstatků. Na své si na ostrově přijdou také potápěči a šnorchlaři. Obzvláště oblíbené jsou pláže Nikiana a Vasiliki. Díky křišťálově čisté vodě se potápěči mohou vydat do hloubky kolem 20 metrů.

Příjemné počasí po celé léto

V letních měsících, jako je červen, červenec a srpen, na tomto místě velmi málo prší a teploty se běžně pohybují nad 30 stupni. Jak je známo, tento ostrov nabízí velmi stálé a jisté počasí. Pokud se tedy nechcete obávat toho, že vám celou dovolenou proprší, rozhodně se vydejte na Lefkadu. Bonus navíc je i dobrá dostupnost ostrova. Pokud pomineme, že se na ostrov dostanete autem nebo autobusem po plovoucím mostě, můžete se na Lefkadu přeplavit i pomocí trajektu z ostrovů Ithaki, Kefalonie a Meganisi. Nejbližší letiště Aktion se nachází nedaleko Prevezy na pevnině, kam dojedete za 25 minut.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz