Hlavní obsah
Umění a zábava

Jeli jsme na koncert Depeche Mode a zůstali na lavičce u metra. Do areálu nás pořadatelé nepustili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

To, že si koupíte vstupenky, ještě vůbec neznamená, že se dostanete na koncert. Alespoň tak se to stalo nám. Bohužel zčásti naše chyba, ale z druhé strany, koho by napadlo, že je to špatně, když si lístky nekoupíme na oficiálních stránkách?

Článek

Tento víkend byl opravdu velkolepý. Fanoušci a fanynky britské skupiny Depeche Mode měli opravdové žně. Skupina totiž vystoupila v Praze na Letňanech. Podle pořadatelů dorazilo přes 60 000 fanoušků, vyvrcholil písní Personal Jesus z alba Violator z roku 1990. My jsme se však na místo nedostali a koncert jsme poslouchali z lavičky u metra.

Původně nám tatínek chtěl udělat radost a koupil vstupenky několik týdnů dopředu, dokud ještě byly. Na oficiálních webových stránkách prodejců Ticketportal a Ticketmaster nebylo už ani jedno volné místečko. A my potřebovali rovnou tři. Tatínek to nevzdával a hledal vstupenky na internetu. Leckdy se přece stává, že někdo onemocní a na koncert nemůže jít.

Tatínek jednoho dne večer vykřikl radostí a volal na nás: ,,Sehnal jsem tři místa na Depešáky, jedeme.“ No paráda, pomyslely jsme si s maminkou. Tatínek se s prodávajícím hned druhý den sešel a lístky opatroval jako vlastní děti. A my v neděli 30. 7. 2023 vyrazili. Jeli jsme přeplněným vlakem v Valašského Meziříčí až do Prahy, kdy jsme seděli v kupé plném rockových fanoušků. Skvělá atmosféra i zážitek. Proto jsme společně z nádraží vyrazili na Letňany. U brány veškerá zábava skončila. Pořadatelé se na vstupenky podívali, následně se velmi přísně podívali na nás a pověděli nám, že kopírujeme vstupenky, které již byly použité. To není možné, pomysleli jsme si, to je omyl.

Jednalo se o elektronické vstupenky, kterých si zřejmě prodávající vytiskl několik set a pak je prodával. Podle uvaděčů na stadion však projde ten, kdo s nimi přijde jako první. Kolik nás tam mohlo takto podvedených být? Ani přes prosby, naléhání, opětovné zaplacení nás tam nepustili. Se slzami v očích jsme odešli od stadionu. Našli jsme lavičku v blízkosti metra C a alespoň částečně něco málo z tohoto koncertu slyšeli. Jenže to nebylo ono, ta atmosféra, ta zábava. Nejhorší však byl ten trapas a ostuda.

Pokud si tedy vstupenky kupujete od někoho, buďte velmi obezřetní. Ne vždy prodejce bude solidní a myslí prodej vstupenek dobře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz