Hlavní obsah
Rodina a děti

Kdyby se narodily o hodinu dříve, nechali by je zemřít. Zázračná dvojčata oslavila první rok života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Twist/Pexels

Chlapec a dívka z Kanady se zapsali do Guinnessovy knihy rekordů. Kdyby se narodili byť jen o hodinu dříve, nemocnice by nepodnikla žádné kroky k jejich záchraně.

Článek

Jak uvádí Guinnessova kniha rekordů, Shakina Rajendramová začala pociťovat kontrakce již po 21 týdnech a 5 dnech těhotenství, tedy o více než čtyři měsíce dříve. Lékaři jí proto sdělili, že dvojčata nemohou zachránit, protože nejsou životaschopná. „Když jsem začala rodit, v nemocnici, kam mě přijali, odmítli dětem poskytnout veškerá život udržující opatření a málem je nechali zemřít,“ vzpomíná matka.

Protože jen krátce předtím přišla o své první dítě, zoufale se je snažila zachránit. V nemocnici jí však nabídli pouze komfortní péči, kdy jí miminka pokládali na tělo, zatímco pomalu umírala. Otec Kevin prozradil, že se se slzami v očích celou noc modlil, aby jejich dvojčata porod přežila.

Jak uvádí BBC, většina nemocnic se nepokouší zachránit děti narozené před 24. až 26. týdnem. Nadějí se tak stala torontská nemocnice, která si tuto hranici nechala posunout na 22 týdnů. To však znamenalo, že miminka musela vydržet celé dva dny v matčině břiše. Kdyby přišly na svět o hodinu dříve, tedy před 22. týdnem, byly by ponechány napospas smrti.

Řekli nám, že by to pro ně byl rozsudek smrti a že by měly spoustu postižení, ale my jsme trvali na tom, aby děti dostaly šanci žít,“ říká dnes Shakina. Věřila svým dětem a udělala správnou věc. Přestože měly vážné problémy a několikrát předčasně zemřely, oslavily svůj první rok a podle rodičů i lékařů se jim daří dobře.

Miminka byla tolikrát blízko smrti, ale modlili jsme se a věci se zázračně změnily,“ uzavírá hrdá maminka. Tím, že dvojčata Adiah a Adrial přišla na svět o 126 dní dříve, překonala předchozí rekord 125 dní, který vytvořila dvojčata Keeley a Kambry Ewoldtovi. Ty se narodily 24. listopadu 2018.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz