Hlavní obsah
Rodina a děti

Když umírali, drželi se za ruce. Manželé s mimořádným poutem inspirovali mnoho lidí po celém světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr/Public domain

Život přináší příjemná překvapení. Mezi ně patří neutichající láska manželského páru ze Spojených států. Ti byli po svém boku v dobrém i zlém, v nemoci i ve stáří. Příběh tohoto páru dojímá lidi po celém světě.

Článek

Každý z nás jistě někdy slyšel příběh o tom, jak spolu dva lidé prožili celý svůj život, společně zestárli a také společně zemřeli. Ne každý má však takové štěstí, aby mohl po boku svého milovaného prožít celý život. A my se zamysleme nad tím, co pro tyto lidi znamená slovo důvěra, láska a opora. Právě takovým příkladem je manželský pár ze Spojených států, který prožil bezproblémový vztah a společně i zestárli.

Nevedli bezproblémový život, ale nikdy si neublížili

Píše se příběh Huberta a June Maricote. Tito dva mladí lidé se poprvé setkali, když jim bylo pouhých 19 let. Tehdy se psal rok 1941 a Evropu zmítala druhá světová válka. „Když jsem ji uviděl, řekl jsem si, že to bude stát za to,“ vzpomínal v jednom ze svých rozhovorů Hubert Maricote s úsměvem na tváři. Hubert byl pro June oddaným manželem, který by ji snesl modré z nebe. Od té doby se jejich cesty ani na chvíli nerozdělily a zažili spolu dobré i zlé, možné i nemožné.

Dokonce si sladili i oblečení

Tento pár se zcela neúmyslně stal inspirací pro mnoho generací po celém světe, a to na základě toho, že minulý rok v listopadu oslavili své 79leté výročí manželství, které jim přineslo tři děti, sedm vnoučat a jedenáct pravnoučat. „Neměli jsme bezproblémový život, ale nikdy bychom neudělali nic, čím bychom si ublížili, stáli jsme vždy jeden vedle druhého a snažili se být oporou,“ doplnil v dalším rozhovoru nadšený Hubert Malicote.

Svou životní cestu si bez své milované manželky nedokázal ani na vteřinu představit. Bylo to pro něho jako představa vlastní smrti. Jak sám jednou uvedl, když nejsou spolu, je to jakoby se jejich životy rozpadly. Oba dva jsou nervózní a těší se, až ten druhý bude zase nablízku. Po celá léta spolu trávili veškerý volný čas. A také společně zemřeli. Zemřeli pouze pár dní po oslavě svého výročí, jen několik hodin od sebe.

Nemohl bez ní žít

Na konci listopadu v roce 2022 se jeho milované manželce June zcela nečekaně zhoršil zdravotní stav. Hubert se s tou situací nedokázal vyrovnat a snažil se myslet pozitivně. Pohled na svou nemocnou ženu ho však natolik trápil, že i on postupem času chřadl a ztrácel chuť do života.Nakonec byl převezen do pokoje ve stejném hospici, kde ležela June. I v bezvědomí se několik hodin drželi za ruce, dokud stoletý Hubert nevydechl naposledy. To bylo 30. listopadu a dvacet hodin po jeho smrti zemřela i jeho žena. „Odešli spolu,“ prozradil s odstupem času jejich 76letý syn Sam. Přestože ho rychlý odchod obou rodičů zdrtil, chtěl na jejich nerozlučné pouto vzpomínat s úsměvem. „Jsem smutný, ale neměl bych být. Kolik lidí na světě může prožít takový život? Byli spolu dlouho a krásně a vždycky zůstali oddaní své rodině, jsem šťastný, že jsou stále spolu a vím, že na mě stále dávají pozor,“ uzavřel Sam obdivně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz