Hlavní obsah
Aktuální dění

Na dívku v australském moři zaútočil predátor. Na místě zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Camera Pentax K-50/pixabay

Sharks

Město Perth na západním pobřeží Austrálie zažilo obrovský šok. Oblast je turisticky velmi atraktivní, protože zde již dlouho žádný žralok v moři nezaútočil.

Článek

To však nebyl případ dospívající Australanky, která zde v těchto dnech trávila dovolenou s přáteli. Nikoho ze skupiny by nenapadlo, že dovolená plná radosti a smíchu skončí takovou tragédií.

Perth je největší město na západním pobřeží Austrálie. Již desítky let zde na plavce nezaútočil žádný predátor, a proto se tato oblast těší stále větší turistické oblibě. Mezi rekreanty byla i šestnáctiletá dívka, píše Daily Mail. Když se svými přáteli jezdila na vodních lyžích u pobřeží, spatřila v místě, kde se řeka Swan River vlévá do oceánu, hejno delfínů.

K incidentu došlo přibližně v 15:20 místního času v North Fremantle. ,,Pro všechny svědky a ty, kteří dívku znali, je to nesmírně traumatizující událost. Nebudu zde rozebírat rozsah zranění. Nyní víme, že to byl skutečně žralok. Je velmi neobvyklé, aby se zvíře nacházelo tak daleko od břehu a plavalo dlouho proti proudu. V současné době upozorňujeme všechny občany, aby si uvědomili, že žralok útočí také přímo v řece Swan River," řekl pro deník WAtoday okresní inspektor Fremantle Paul Robinson. Až do těchto okamžiků nebylo známo, o jaký druh žraloka se jednalo.

Místní obyvatelé byli šokováni

Výskyt žraloků v této části řeky je velmi neobvyklý. Poslední zaznamenaný útok v řece Swan se odehrál 14. ledna 2021, kdy byl Cameron Wrathall z Bictonu napaden poblíž Blackwall Reach zhruba třímetrovým žralokem písečným. Dravec ho kousl do stehna.

Přežil jen díky rychlému zásahu záchranářů, kteří ho převezli do nemocnice. Místní obyvatelé byli oběma útoky doslova šokováni. Podle několika svědectví zaútočil žralok v řece Swan River naposledy před více než 50 lety. Poslední smrtelný útok byl zaznamenán v roce 1960, kdy asi 3,3 metru dlouhý býčí žralok zabil potápěče v oblasti, kde se nachází most Roseville Bridge. V místě, kde zabil teenagera, se žralok neobjevil už více než 100 let.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz