Hlavní obsah

Náš děda v 92 letech brouzdá Facebookem a hledá si nápadnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/public domain

Rozhodli jsme se, že dědovi zkusíme pořídit dotykový telefon. Protože je učenlivý, nebyl to pro něj žádný problém. Jenže to jsme netušili, na co telefon bude používat. Začal nahánět starší dámy na internetu.

Článek

Náš děda nedávno oslavil své 92. narozeniny. Rozhodli jsme se, že mu pořídíme dotykový telefon, abychom si s ním mohli telefonovat přes video hovor, protože bydlíme mnoho kilometrů daleko. Děda s tím souhlasil a s telefonem se bravurně naučil. Začal používat sms, hovory a whatsapp. Když jsme však domů po nějaké době přijeli, děda nás překvapil. Řekl nám, že chce stáhnout Facebook, aby si mohl prohlížet různé celebrity a sledovat, co se kde děje. No dobře, tak jsme mu ho nainstalovali.

Děda brouzdá Facebookem a nahání ženský

Po nějaké době používání si děda na Facebooku začal sledovat různé slavné celebrity. Jenže to mu přestalo vyhovovat a chtěl pokročit o kousek dál. Proto se tam přidal do nějaké seznamovací skupiny, kde napsal zprávu, že hledá přítelkyni na zdvořilou konverzaci. Jeho messenger byl plný zpráv od žen, které mohly být cca o 20 až 30 let mladší. Dědovi to jistě vyhovovalo, protože tolik nápadnic neměl za celý svůj život. Problém nastal ve chvíli, kdy po něm chtěly ony zmíněné dámy poslat fotku. To už neuměl, a tak pomačkal kdeco.

Foto: Michaela Hanelová/autorské foto

Náš děda je na telefonu skoro 24 hodin denně. Facebook, Instagram, nic mu nedělá problém.

Svůj Facebook měl rázem plný samých nesmyslů. Kromě toho, že zveřejnil fotografii své nohy, ruky a stropu v bytě, některým dámám poslal své selfíčko. Nestačili jsme se divit, co vše děda dokáže, protože to jsme ho neučili. Během jednoho dne mu napsalo snad 30 nápadnic, které ho chtěly poznat. S některými si povídal o počasí, s dalšími probíral válku a ti třetí se ho ptaly, jak je možné, že ve svém věku ovládá internet.

Děda plánoval hromadné setkání se všemi ženami

Po nějaké době nenapadlo dědu nic jiného, než si se všemi dát schůzku. Kde se ale má uskutečnit, to už nám neřekl. Nevím, kam by tedy chtěl tolik nápadnic pozvat, možná domů na dvůr, protože bydlí v rodinném domě. Detaily nám neprozradil a co jsme časem zjistili je i fakt, že si před námi telefon uzamkl na gesto, které nám samozřejmě neřekl.

Tím naše kontrola jeho sociálních sítí skončila a my jen pevně doufáme, že se děda nerozhodne uspořádat velkou party u sebe doma. Každopádně se pro nás stal velkou inspirací, že i v tak pokročilém věku, je člověk schopen se naučit novým věcem, které ho baví a navíc mu to dodává novou chuť do života.

Zdroje: Autorský text, zkušenosti s naším dědečkem

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz