Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Naše poprvé s půjčeným autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Pro začátek malé vysvětlení. Doma sice auto máme, ale na delší cesty raději cestujeme vlakem než přeplněnou D1. Proto jsme se rozhodli půjčit si auto v cílové destinaci, odkud jsme následně vyráželi na výlety. A nelitujeme.

Článek

Pokud se chystáte na dovolenou a nechce se vám jezdit svým vlastním vozem, nebo ho nevlastníte, rozhodně nezoufejte. Půjčovna aut je to nejlepší řešení, které můžete během své dovolené využít. A to nejen v České republice, ale i za hranicemi. My však vyzkoušeli Českou republiku.

Při plánování naší dovolené jsme si vybrali autopůjčovnu podle recenzí, ve které jsme si vybrali vůz, který budeme mít zapůjčený, dobu zapůjčení a vozové vybavení. My si samozřejmě navolili automobil s GPS a automatickou převodovkou. K pronájmu vozidla není třeba mnoho zařizování. Vozidlo si můžete rezervovat nejlépe online přes webové stránky nebo telefonicky/mailem. V ceně pronájmu je zahrnuté standardně i finanční krytí pro případ poškození /CDW) a krádeže (TP) se spoluúčastí. Výše spoluúčasti se liší dle typu vozidla. Auto jsme zvolili velké tak akorát pro čtyřčlennou rodinu.

Náš záchytný bod byla Ostrava, a protože jsme se chtěli vydat i do zahraničí, vše jsme v půjčovně nahlásili. Podepsali jsme nájemní smlouvu a vyjeli jsme. Vydali jsme se na výlet do Polska, kde jsme se chtěli podívat nejen na místní trhy, ale i k Baltskému moři. Automobil s klimatizací nám zajistil velmi příjemnou a pohodlnou cestu.

Balt začíná u města Wladyslawowo a končí v městečku Hel, celé pobřeží měří asi 35 km. Najdete tu spoustu pozůstatků z 2. světové války i vojenské historie nedávné doby. Další dny jsme se vydali do Katovic, Krakova a Varšavy. No bylo to úžasných 10 dní na cestě, bez úmorného vyhledávání vlakového či autobusového spojení a bez zbytečného přenášení kufrů.

Závěrem tedy můžeme půjčení auta jednoznačně doporučit. Samozřejmě je třeba vybrat správně a porovnat podle recenzí, ale následně vám to ušetří mnoho času i starostí s veřejnou dopravou. A kromě toho vás dopraví i na místa, kam vás vlak ani autobus nedoveze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz