Hlavní obsah
Aktuální dění

Nejdříve pobočky pošty a teď i České dráhy: Co nám v tomto státě vůbec zůstane, ptají se lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Radim Holiš/Wikimedia commons (CC BY-SA 3.0 CZ)

Nejdříve došlo na uzavírání poboček České pošty, nyní se plánuje výrazné omezení železničních spojení. Týkat se to má především Moravskoslezského kraje. Naštvaní lidé se proto ptají, co nám v tomto státě vlastně zůstane?

Článek

Před nedávnou dobou Česká pošta oznámila výrazné uzavírání svých poboček. Některé pobočky, které nebyly vůbec využívány, nejsou žádným omezením. Co ale pošty, které jsou mezi lidmi oblíbené a pravidelně využívané?

Někteří občané se proto ohnivě pustili do diskuzí, kde popisují, jaká pobočka se uzavřela a jaká zůstává otevřená. Podle některých byly škrty pošty zcela nelogické a došlo na uzavření několika poboček, které byly velmi výrazně využívané.

A právě po uzavírání poboček České pošty se vláda rozhodla pro další úsporná opatření. Podle ministra dopravy by nebylo od věci omezit i některé lokální trati českých drah. „České dráhy nesou dlouhodobě s sebou velké historické zadlužení, podnikáme teď kroky k tomu, abychom dokázali ořezat finanční proudy, které neslouží k posílení samotné firmy,“ řekl ve svém rozhovoru ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Kvůli velkému rozpočtu se nedávno české dráhy rozhodli i zrušit opravu Pendolina. „V současné době ten dominantní podíl Českých drah může slábnout. Rozhodně to není lehká doba pro České dráhy,“ pokračoval ministr dopravy Kupka. Před nedávnou dobou národní dopravce ztratil během týdne hned tři velké zakázky. S Českými drahami už se lidé nesvezou například rychlíkem z Prahy do Brna přes Havlíčkův Brod, ze Znojma do Břeclavi nebo v v úseku Pňovany – Horažďovice.

Zdroje: TN.cz, Zdopravy

Anketa

Souhlasíte s omezením dopravních spojů českých drah?
ANO
10,7 %
NE
89,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1075 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz