Hlavní obsah
Aktuální dění

Orbán: Kdyby byl Trump u moci, válka na Ukrajině by nevypukla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Frederico002/Flickr

Orbán

Kdyby byl ve Spojených státech prezidentem Donald Trump, válka na Ukrajině by vůbec nevypukla, řekl maďarský premiér Viktor Orbán.

Článek

Orbán to prohlásil ve svém rozhovoru pro švýcarský týdeník Die Weltwoche a dodal, že kdyby Američané Trumpa znovu zvolili, míru by bylo pravděpodobně dosaženo během několika týdnů.

V obsáhlém rozhovoru premiér mimo jiné poznamenal, že Maďarsko trpí především dopady sankcí Evropské unie vůči Rusku a že na Ukrajině žijí také Maďaři, kteří jsou odváděni do armády, přičemž stovky z nich umírají na frontě.

K možnému vývoji války Orbán uvedl, že ji nikdo nemůže vyhrát, ale bylo by velmi nebezpečné, kdyby Rusko vyšlo z konfliktu jako poražený. Tím by se dle jeho slov mohla rozpoutat třetí světová válka.

,,Ukrajina čelí atomové velmoci se 140 miliony obyvatel a celá Severoatlantická aliance čelí Rusům. Proto je to tak nebezpečné. Nastává patová situace, která se může snadno změnit ve světovou válku," myslí si maďarský premiér, podle něhož si Západ toto riziko neuvědomuje.

Zdrojee: Die Welwoche, BBC

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz