Hlavní obsah
Aktuální dění

Pekarová se pustila do Schillerové: Zamyslete se nad sebou, projděte uličku hanby a neurážejte druhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Eva Kovaříková/Wikimedia commons (CC BY-SA 4.0)

Bývalá ministryně financí Alena Schillerová před kamerami vždy vypadala jako noblesní dáma, která si zakládala především na svém zevnějšku. Za státní peníze si platila propagaci, kadeřníky a kosmetiku.

Článek

A to se rozhodně nevyplácí. Podle nynější předsedkyně sněmovny Markéty Pekarové Adamové, by se nejdříve měla Schillerová zamyslet sama nad sebou, nad různými excesy celé její rodiny, a především zavčasu odejít z politiky.

To je podle Pekarové nejjednodušší řešení, jak své kauzy napravit a zvýšit si tak reputaci u občanů. Předtím si má ale doslova slíznout uličku hanby, kterou si sama, během svého funkčního období vybudovala. Schillerová byla za svého působení naprosto neschopnou ministryní financí, která se podílela na rozvratu státního rozpočtu kvůli tomu, aby se jejímu šéfovi Andreji Babišovi dařilo zakrývat potíže a uplácet voliče.

Omlouvala Babišovy skandály, a to včetně únosu jeho vlastního syna na okupovaný Krym. To ale není vše. Bývalá ministryně financí se potýká i s celou řadou rodinných skandálů, a to včetně brněnské kauzy Stoka. Schillerová je hlavní tváří slavného protikorupčního hnutí.

Proč by se však měla Alena Schillerová stydět, když přece o ničem nevěděla? Alespoň tak to tvrdí, že vlastně ona vůbec nevěděla, co se v její rodině za kauzy děje. Do policejního vyšetřování nezasahovala, nikdo ji neinformoval a nic od své rodiny nedostala, alespoň tak to Schillerová tvrdila. Po takových selháních, které na svém kontě má, už dávno měla odejít z politiky, a ne se prezentovat jako vzorná poslankyně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz