Hlavní obsah
Lidé a společnost

Petr Pavel jako tatíček Masaryk? Pro národ novodobý prezident na motorce a legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Nově zvolený prezident České republiky Petr Pavel čím dál častěji dokazuje, že je prezident na správném místě. Kromě toho, že se aktivně věnuje své práci, si rád užívá jízdu na motorce. A podle některých je to novodobý Masaryk. Jak to?

Článek

Petr Pavel, bývalý generální tajemník NATO a nově zvolený prezident České republiky, se stal v posledních dnech předmětem pozornosti médií i veřejnosti. Jeho nekonvenční styl a preference pro motocyklové vyjížďky ho často srovnávají s prvním československým prezidentem Tomášem Garriguem Masarykem, který byl také znám svou láskou k jízdě na motorce a v luxusních vozech.

Prezident na motorce: Petr Pavel a jeho nekonvenční styl

Jedním z jeho nejvýraznějších rysů je jeho vášeň pro motocykly. Prezident Pavel totiž rád tráví volný čas na dvoukolovém stroji a dokonce si ho oblíbil i jako dopravní prostředek do práce. Tento nekonvenční styl byl vidět již během inaugurace, kdy prezident dorazil na motorce namísto tradičního vozu s vlajkami. Petr Pavel tímto gestem ukázal svoji blízkost ke sportu a adrenalinu, což mnohé lidi oslovilo. Jeho nadšení pro motorky se stalo tématem diskuzí v médiích i mezi obyvateli ČR a nepochybně přispívá k tomu, že je vnímán jako modernizující síla v čele státu.

Masarykův duchovní následník?

Ačkoliv jsou mezi oběma muži značné rozdíly, například vzdělání nebo politické přesvědčení, Petr Pavel se snaží navázat na Masarykovu duchovní odkaz. Jednou z jeho aktivit je i jízda na motorce a setkávání se s cizími lidmi. Podobně jako Masaryk rád cestoval po světě a setkával se s lidmi různých kultur a náboženství, tak i Petr Pavel si oblíbil motorku jako prostředek k objevování nových míst. Na svých cestách potkává lidi ze všech vrstev společnosti a diskutuje s nimi o jejich problémech i nadějích. Tímto způsobem chce ukázat, že prezident není odtržený od reality a má blízko ke každodenním starostem obyčejných lidí.

Nový prezident ČR jako ikona motocyklové kultury

Jeho vášeň pro motorky sahá až do mládí a stala se nedílnou součástí jeho života. Petr Pavel je znám svým charakteristickým stylem - koženou bundou, botami s řetězy a helmou na hlavě. Jako prezident si Petr Pavel udržuje svůj vztah k motorce i ve funkci. Pravidelně se účastní setkání motorkářských klubů po celé zemi a podporuje rozvoj této subkultury. V rozhovorech často zdůrazňuje důležitost bezpečnosti na silnicích a respektu mezi řidiči různých druhů vozidel. Pro mnoho lidí je Petr Pavel inspirací nejen jako politik, ale také jako představitel svobody a odvahy spojených s jízdou na motorce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz