Hlavní obsah
Cestování

Pláže jsou plné arogantních ruských turistů a lidé se proti tomu bouří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: cadiju1968/Pixabay

letadlo

Mnoho ruských turistů je v poslední době opět k vidění na nejrůznějších oblíbených turistických destinacích po celé Evropě.

Článek

Lidé po celé Evropě se bouří. Veřejnost se ptá, co dělají Rusové v evropských letoviscích, když západ označují za nepřátele a vedou válku na Ukrajině? V posledních dnech znovu začala pomalu narůstat turistická sezóna v různých evropských destinacích, kam si lidé zajedou na dovolenou nebo prodloužený víkend.

Podle výpovědí několika cestujících jsou pláže plné ruských turistů, kteří se chovají velmi nevhodně a majetnicky. Někteří Rusové dokonce hrdě dávají najevo, kdo jsou oni, a záměrně ničí ukrajinské pomníky, které v různých částech měst symbolicky vznikly.

Pro mnoho lidí je navíc velkým překvapením, že evropské země i nadále víza či povolení k ubytování ruským cestujícím udělují. Jsou státy, které ruské turisty do vlasti pustí i přesto, že proti Rusku udělili sankce a ruskou agresi vůči Ukrajině veřejně odsuzují.

Mezi prvními, kteří přestali udělovat víza hned druhý den po vypuknutí invaze na Ukrajinu, bylo Česko. Jsme tak v tomto premianti celé Evropy. „Byli jsme první, kdo na toto opatření přistoupil, a snažíme se vysvětlit našim partnerům, že jde o opatření opodstatněné a účinné. V době ruské agrese, jejíž deklarované hranice se stále posouvají, nemůže být řeč o běžném turismu ruských občanů,“ uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský.

Rusové mohou cestovat po celé Evropské unii bez jakéhokoliv omezení. Jediná výraznější komplikace je pro ně letecká doprava, která byla mezi Ruskem a EU takřka přerušena. Turisté z Ruska si ale našli novou únikovou cestu, která vede přes Turecko a Bělehrad, ze kterého se stal velmi vytížený dopravní uzel. Maďarská společnost Wizz Air na svých webových stránkách před nedávnou dobou oznámila, že obnovuje obousměrné lety do Ruska.

Pro mnoho lidí je tato zcela nelogická situace velmi nepříjemná a nechtějí se s obyvateli Ruska nikde setkávat. Je pro ně velký problém trávit s nimi dovolenou někde na pláži, jelikož jim vadí jejich řeč a samotná přítomnost vůbec. Navíc taková setkání s ruskými obyvateli jsou velmi nepříjemná, Rusové totiž jsou velmi hluční, chovají se nevhodně, používají vulgární výrazy a jejich arogance ke všem kolem je neomluvitelná.

Zdroje: BBC, The Guardian, Page Six

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz