Hlavní obsah
Aktuální dění

Přemrštěné ceny za potraviny pokračují. Cibule se stává potravinou bohatých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foruner/Pixabay

Cibule

Další druh zeleniny by se dal nově přirovnat ke zlatu. Cena cibule raketově vzrostla a v porovnání s ostatními druhy zeleniny je nárůst její ceny nejmarkantnější.

Článek

Neudržitelná hodnota tohoto produktu je však opět celosvětovým problémem, který nyní zasáhl i Českou republiku, a spotřebitelé mohou jeho dopady pocítit při každém nákupu. Po rajčatech, okurkách a paprikách, vystřelila do nebe i další opravdu často používaná zelenina. Cena cibule vzrostla ze všech druhů nejvíce a hlavním důvodem tohoto nárůstu jsou pravděpodobně Filipíny, informuje portál TN.cz. Důsledky tohoto zdražení jsou však obrovské a za kilo cibule dnes zaplatíte až 70 korun.

Pokles nelze očekávat, ceny se udrží

Tlak na ceny zeleniny je v posledních týdnech citelný a i kvůli špatnému počasí a slabé úrodě se očekává, že to tak ještě nějakou dobu zůstane. Nabízí se však otázka, zda je třeba se začít obávat. Cibule je jedna z nejvíce používaných surovin, kterou používá každý z nás.

Filipíny prohrály bitvu s cenami cibule

Cibule se v cenovém žebříčku vyšplhala tak rychle a enormně, že ji restaurace musely stáhnout z jídelních lístků. Stala se tak vzácnou, že se mnohé skupiny uchýlily dokonce k jejímu pašování a při zátazích již bylo objeveno více než 10 milionů korun, píše The Guardian. Cena cibule na Filipínách již dosáhla 230 korun, což je stejná částka, která představuje minimální denní výdělek v hlavním městě Manile.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz