Hlavní obsah
Cestování

Přijeli jsme do Chorvatska a zůstali jsme v šoku: Neubytovali nás, protože s námi cestuje pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Přijeli jsme do Chorvatska tak, jako každý rok. Stejné místo a stejný apartmán. Jenže letos to bylo velmi nepříjemné. Na penzionu nás odmítli ubytovat, protože sebou máme psa. Původní majitel zde nepracuje a ti nový nás nechtějí.

Článek

Nejenom my, ale i místní obyvatelé a ostatní návštěvníci obce Povljana, která se nachází na našem nejoblíbenějším ostrově Pag, zůstali v šoku. Na místních plážích se totiž objevily cedule, které dávají v platnost novou vyhlášku, že psi nesmí na pláž. To bychom ani tak neřešili, jelikož kromě dovolené u moře, sem jezdíme aktivně cestovat a poznávat nové místa v okolí. O to horší šok nás však čekal, když jsme se chtěli ubytovat.

Nebudeme jmenovat konkrétní penzion, ale o náš příběh se rádi podělíme. V neděli odpoledne jsme po dlouhé a úmorné cestě dorazili do Chorvatska, na náš oblíbený ostrov Pag. Po předchozí domluvě a rezervaci místa, kterou jsme provedli v únoru tohoto roku, jsme měli nahlášeno ubytování pro 3 lidi a jednoho psa. „Žádný problém,“ potvrdil nám majitel penzionu. Tak jsme tedy vyrazili, natěšení na nové zážitky a odpočinek. Když jsme dorazili na místo ubytování, šli jsme se nejdříve nahlásit na recepci, kde vše probíhalo v poklidu. Až do chvíle, kdy jsme řekli, že je s námi i náš malý pes.

Tím začalo naše peklo. Recepční nám řekla, že do hotelu a na místní pláže psi nesmí. Ukázali jsme únorovou rezervaci, že máme nahlášeného i našeho čtyřnohého kamaráda a řekli jsme, že na pláž s námi pejsek nikdy nechodí, že většinu času budeme spíše cestovat po okolí. Ani to nezabralo. Proto recepční zavolala majitele penzionu, který byl sice velmi milý, ale se psem nám ubytování nedovolil. Nezajímalo ho, že máme vše domluvené a oznámil nám, že v půlce dubna proběhla změna majitele. Následně - dle jeho slov - muselo dojít k administrativní chybě, kdy nás pověřený personál zřejmě zapomněl informovat o tom, že se mění ubytovací podmínky.

Po dvouhodinovém dohadování jsme to vzdali a rozhodli se hledat jiný hotel. Nakonec nás tedy ubytovali přibližně o 10 kilometrů dále, kde byli vstřícní a vážili si nás. Museli jsme se spokojit s obyčejným apartmánem, ale byli jsme rádi, že máme místo, kde můžeme 10 dnů bydlet. A co tedy z toho všeho plyne? Před odjezdem se raději sami na konkrétním penzionu zeptejte, zda podmínky ubytování stále platí. Po rozhovoru s několika místními lidmi jsme se dozvěděli, že se Chorvaté obávají úbytku turistů. Doslechli jsme se, že někteří ubytovaní hosté, kteří na místo dorazili ještě předtím, než vyšla v platnost nová opatření, odjeli dříve, než plánovali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz