Hlavní obsah
Cestování

Přijeli jsme do Chorvatska a zůstali jsme v šoku: Penzion, který jsme si zaplatili, neexistuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Opravdu studenou sprchu jsme dostali po noční cestě do Chorvatska. Byli jsme natěšení, až se po dlouhé jízdě natáhneme na našem pokoji s výhledem na moře. To jsme však netušili, že budeme spát v autě. Proč? Naletěli jsme podvodníkům!

Článek

V Česku prší a teploty začínají klesat na podzimní stupně. Konečně jsme se dočkali naší čtrnáctidenní dovolené, na kterou se celý rok těšíme. Pondělí večer, kufry zabalené a jdeme si před cestou odpočinout. Děti natěšené a my spokojení. 23:00. Odjezd, všichni jásáme. Cesta probíhala velice dobře, zřejmě to také bylo tím, že se v pondělí málokdo vydá na cestu. My tak jezdíme již leta letoucí, a proto si nemůžeme stěžovat. Udělali jsme několik přestávek na svačinu a čůrání. Kousek před chorvatskými hranicemi jsme zastavili a drobet si v autě zdřímli. Po krátkém odpočinku zadáváme do GPS znovu adresu našeho ubytování a naše radost se zvětšuje.

Radost vystřídal šok

Přejeli jsme chorvatské hranice a napětí se zvětšovalo. Těšili jsme se na to, kde budeme bydlet. Vybrali jsme si apartmány kousek od moře, s krásným výhledem a hlavně v poklidu. Žádná hlavní třída, žádné centrum. Skvělé, říkali jsme si. Přijíždíme na adresu ubytování a přemýšlíme, kde je chyba. Říkám si, že jsme si asi zadali špatně adresu do navigace, nevadí. Otevírám složku s vytištěným potvrzením o ubytování a dáváme adresu znova. Jsme tu správně. Kde je ale ten penzion? Vystoupili jsme z auta v domnění, že musíme jít kousek pěšky. Skvělé, ubytování vidíme. Zeptáme se uvnitř a místní hoteliér nám oznámil, že žádný takový penzion tady nikdy nestál. Museli jsme se stát obětí podvodu. To snad není možné, říkám si a ihned volám na uvedené číslo. Neexistuje! My jsme asi opravdu podvedení, co teď? Ptáme se obsluhy na možnost ubytování - všude a všechno plné až do půlky září. Dívám se na internet, hledám, žádné volné pokoje. Hoteliér nám alespoň dovolil parkovat na jejich soukromém parkovišti a chodit se sprchovat k nim do hotelu. Spát ale musíme v autě.

Nikdo nám nepomohl

Protože jsme si pobyt zakoupili přes portál airbnb, kde údajné apartmány nabízel soukromý prodejce, nikdo nám nepomohl. My jsme tak přišli o nemalé peníze a nejhorší na tom bylo to, že jsme zůstali ubytovaní v našem malém autě. Nejhorší na tom asi byl ten fakt, že jsme si náš pobyt domlouvali dlouho dopředu a všichni jsme se na něho hrozně těšili. Vás ostatním přejeme, ať si užijete klidnou dovolenou. Hlavně si několikrát ověřte, že hotel, kam pojedete, skutečně stojí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz