Hlavní obsah
Lidé a společnost

Přišel o dvě manželky a vzdal se života. Bezdomovce postavila na nohy nabídka náhodné kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ben Kecked/Pixabay

I po několika dlouhých letech Brian vypráví o okamžiku, za který dodnes vděčí Danielle. Ta mu totiž z minuty na minutu dokázala změnit život a nasměrovat ho na zcela jiný životní směr.

Článek

Když Danielle MacDuffová před několika lety oslovila bezdomovce z kanadského Ontaria, netušila, že mu tím změní život. Už po několika minutách rozhovoru s Brianem Bannisterem poznala, že je to laskavý a úžasný člověk. Danielle se proto rozhodla nabídnout mu pomoc v podobě práce na své farmě.

Brian v té době žil v jakési zbořené kůlně a měl těžký život. Měl traumatické dětství, překonal závislost a navíc mu zemřely dvě ženy - jedna při nehodě, druhou mu vzala rakovina. Během rozhovoru s Danielle řekl, že prostě rezignoval na život a už nemá žádnou motivaci žít. Jak však později řekl, její pracovní nabídka mu dala novou životní šanci, kterou rád přijal.

Na farmě jí do dnešního dne pomáhá s péčí o děti a zvířata. „Svou nabídkou mi vyrazila dech. Šla jí přímo od srdce a já jí za ni každý den děkuji,“ řekl šedesátiletý Brian se slzami v očích televizi CTV News Toronto. Muž chodí na farmu každý den a spolu s Danielle a její rodinou se starají o 200 zvířat včetně koz, krav a koní.

Danielle a Brian se stali dobrými přáteli. Žena mu chtěla pomoci ještě více, a tak založila sbírku, díky které se jí podařilo pro Briana vybrat téměř 11 tisíc kanadských dolarů, což je v přepočtu 175 340 korun. Také muže po dvou letech oholila a ostříhala a koupila mu jeho vlastní, chytrý telefon.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz