Hlavní obsah
Cestování

Řecké ostrovy trochu jinak: Naprosté ticho, žádný nepořádek a soukromé romantické pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Kréta, Rhodos, Zakynthos. To jsou oblíbené destinace, které ukrývají mnoho nezapomenutelných zážitků. I když toužíte po nedotčeném ráji, vlastní pláži a netradičních zážitcích, nemusíte Řecko ihned zavrhnout. Vydejte se na méně vyhlášené ostrovy.

Článek

Co se týče odpočinku u moře, tak nedaleké Řecko je pro vás jako stvořené. Každý jednotlivý ostrov má ideální podmínky pro koupání a velmi dobré podmínky i na ukrytí ve stínu. Jsou však místa, kde jako by se zastavil čas, voda je azurově modrá a duši lahodící ticho ruší jen šumění vln. Zapomeňte na hlučné davy lidí i na hemžení. Zatímco některé ostrovy potěší návštěvníky zajímavými turistickými stezkami, jiné nabízejí ideální možnosti pro milovníky potápění. S trochou štěstí můžete objevit i zcela odlehlé romantické pláže a zátoky.

Folegandros

Tento malebný ostrov se nachází nedaleko vyhlášeného městečka Santorini. A právě zde tráví letní dovolenou zejména místní Řekové, kteří hledají klid a pohodu. Na ostrově nenajdete žádné rušné bary, přeplněné pláže ani velké obchcody. Největší předností tohoto ostrova je jeho dokonalý klid a nefalšovaná pohoda. Na poměrně malé ploše se rozkládají tři vesnice s méně než tisícovkou stálých obyvatel. Místo mnohapatrových komplexů se můžete ubytovat v rodinných penzionech a malých luxusních hotelech, což přináší opravdový pocit soukromí a romantiky.

Foto: Pixabay/Public domain

Přírodní krásy ostrova Folegandros stojí za to. Pokud tedy hledáte klidné a tiché místo, je to to pravé ořechové.

Tilos

Když byste se chtěli vzdálit trochu více od rušnějších měst, můžete vyzkoušet tříhodinovou plavbu lodí z Rhodosu se dostanete na ostrov Tilos, což je další místo, které je od turistů nezkažené. Trajekt jezdí každý druhý den, v romantickém přístavu kotví pouze rodinné plachetnice a na celý ostrov jezdí pouze jeden autobus. Hlavním centrem Tilosu je Livadia s dokonalou pláží. Strmé uličky lemují bílé domky, které kontrastují se záplavou fialových květů. Na zápražích dřímají kočky. Nábřežní promenádu lemuje půl tuctu rodinných restaurací s tradiční řeckou kuchyní. Co se rozhodně vyplatí, je návštěva nejkrásnějšího místa tohoto města, a to je klášter Agios Panteleimonas, kde si můžete s některými mnichy popovídat německy.

Foto: Pixabay/Public domain

Na ostrově Paxos naleznete i tyto přírodní krásy.

Paxos

Znáte Korfu? Určitě ano, a proto se vám zajisté vybaví nádherné azurové moře, dokonale propracované útesy, krásně vytvarované jeskyně a romantické vesničky. Paxos, ostrov dlouhý deset kilometrů a široký čtyři kilometry, pro vás toto všechno nabízí. Je to malý ostrůvek, který má přibližně 2000 obyvatel, a proto je ideálním místem pro ty, kteří hledají odpočinek. Milujete přírodu? Výborně. Přírodní bohatství ostrova je dalším důvodem, proč se na tento ostrov vydat. Navštivte bílé útesy na západním pobřeží, kde se nacházejí tzv. modré jeskyně. Nejdelší z nich, 1200 metrů vysoká Ypapantit, může poskytnout nejkrásnější záběry celé dovolené.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz