Hlavní obsah
Aktuální dění

Rusko přitvrdilo! Akční hrdina Steven Seagal bude učit ruské vojáky bojovému umění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TASR/Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Bývalá hvězda akčních filmů Steven Seagal otevřel v Moskvě centrum aikida. V něm se mají mladí Rusové připravovat na vstup do ruské armády.

Článek

V 90. letech a na počátku 21. století byl slavnou hvězdou akčních filmů, ale dnes je známý především díky své blízkosti k šéfovi Kremlu Vladimiru Putinovi. Bývalá hollywoodská hvězda, která má od roku 2016 ruské občanství, nyní v Moskvě otevřela centrum aikida. V něm má připravovat mladé Rusy na vstup do ruské armády a seznamovat je s japonským bojovým uměním.

Od roku 2018 je Seagal hlavním instruktorem aikida v Rusku. Je držitelem černého pásu sedmého danu. „Mladí lidé, které jsem viděl, mají velký potenciál. Musíme otevřít více takových center, abychom toho využili. Je důležité, aby rozvoj aikidó postupoval rychleji,“ řekl Seagal ruské tiskové agentuře TASS při otevření centra.

Seagal se vyslovil pro ruskou anexi Krymu. Herec loni navštívil Ruskem okupované ukrajinské město Olenivka v Doněcké oblasti a tamní tábory pro ukrajinské válečné zajatce. Ruská média tuto návštěvu označila za událost století.

Seagal se nikdy netajil svými sympatiemi k Vladimiru Putinovi. Je členem kremelské strany Spravedlivé Rusko. Ruského prezidenta označil za jednoho z největších světových vůdců, ne-li největšího vůdce, který dnes žije.

Existuje spousta nahrávek, na kterých je vidět, jak si oba podávají ruce, objímají se nebo se smějí. Putin nedávno udělil Seagalovi ruský Řád přátelství. V roce 2021 předal jménem ruského ministerstva zahraničí venezuelskému prezidentovi Nicolási Madurovi (60) samurajský meč. Dnes je zvláštním vyslancem Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace pro vztahy s USA a Japonskem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz