Hlavní obsah
Rodina a děti

Smí dítě vůbec ještě do kavárny? Zákazy ze stran restauratérů se hrnou ze všech stran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: OnlineMommyDiva /Pixabay

Na jedné straně stojí lidé, kteří si chtějí v kavárně v klidu přečíst noviny, vyřídit e-maily nebo nad kávou v klidu poklábosit s přáteli. A na straně druhé jsou maminky, jejichž malé děti se v kavárně promění v tajfun.

Článek

Někteří majitelé hotelů a restaurací se rozhodli omezovat vstup dětí. Velkou vlnu diskuze vyvolal poslední příspěvek bistra marthyskitchen na sociální síti Instagram, kde tento podnik vyvěsil jakési desatero pravidel, které by návštěvníci měli dodržovat v jejich podniku.

„Věřte nám, že máme rádi jak děti, tak zvířata, ale. Jsou místa, která jsou pro děti uzpůsobené – to my nejsme. Jsou místa, kde se musíte s dětmi uzpůsobit vy – to my jsme.Obecně jsme u nás baby-unfriendly. Ale k respektujícím rodičům jsme též respektující. Těch se tento post netýká. Víme, že většina hostů se chce u nás v klidu najíst a zrelaxovat, proto pochopitelně hájíme zájmy většiny,“ těmito slovy začal jejich příspěvek na Instagramu.

To ale u mnohých lidí vyvolalo velkou vlnu diskuze, proto se výše zmíněná kavárna rozhodla vypnout komentáře. Tento příspěvek následně na svých profilech sdílelo i mnoho slavných celebrit, mezi ně patří Nicol Štíbrová či Tereza Brodská, které toto chování absolutně odsuzují.

Proto se většina maminek začala ptát, kam tedy smí vlastně se svými dětmi chodit? Začíná to tedy v dnešní době směrovat k diskriminaci mladých maminek s dětmi, které si nesmí se svými přáteli zajít na dobrou kávu a zákusek?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz