Hlavní obsah
Cestování

Tajemná místa ČR: Bývalá hájenka v obci Výšinka je děsivé místo plné paranormálních jevů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pourtte/Pixabay

Snad každý alespoň jednou v životě zažil nepříjemný pocit, kdy se při návštěvě nějakého místa necítil dobře, aniž by znal důvod tohoto pocitu. Často jsou na vině špatné geopatogenní zóny nebo místa, kde došlo k násilí, a lidé o tom nevědí.

Článek

Na takových místech se v nás může vyvolat pocit bezdůvodného strachu, divného pocitu, nebo se v nás může projevit nutkavý pocit toto místo urychleně opustit. Samozřejmě, že někdy může být na vině i autosugesce, pokud o nepříznivé minulosti takového místa víme již předem, ale pokud o tomto místě nic nevíme a tyto pocity zažíváme, je na tom něco zvláštního.

Jedním takovým místem v České republice, které by citliví jedinci neměli vůbec navštěvovat, je bývalá hájenka v obci Výšinka, jež se nachází v okrese Trutnov a je součástí obce Hajnice. O tomto domku, který je znám především mezi lidmi, kteří se zabývají paranormálními jevy, se vypráví mnoho historek. Proto lidé, kteří se bojí i prasknuté parkety, by se měli tohoto místa vyvarovat.

Vše mělo začít před několika lety, kdy na tomto místě stála malá lesní hájenka. Když hajný zemřel, byl z neznámého důvodu pochován nedaleko domku, kde žil. Možná bylo jeho přáním být pohřben na místě, které miloval. Za nějakou dobu byl jeho milovaný domek zbourán a během demoličních prací se na pohřbeného myslivce zapomnělo. Nový dům pak byl údajně postaven přímo na jeho hrobě. A právě narušení klidu mrtvého pak mohlo být spouštěčem paranormálních aktivit.

Kříž vedle domku

Několik stovek metrů od domku se mimo jiné nachází smírčí kříž, jehož původ není zcela jasný. Kříž je dle dostupných informací nakloněn směrem k domu a nikdo neví, kdo ho na tomto místě doopravdy postavil a co má připomínat. Podle dávných legend se říká, že tento kříž měli na tomto místě postavit nacisté za druhé světové války, kteří v domě, který zde před hájenkou stál, měli vyvraždit celou rodinu.

Další legenda vypráví příběh o zajatých vojácích, kteří zde byli na konci druhé světové války zavražděni. Podle nejnovějších pověstí místních obyvatel mělo na konci 50. let dojít v tomto domě k šestinásobné vraždě. Tehdy měla duševně nemocná žena vyvraždit celou svou rodinu. Podle vyprávění některých obyvatel z blízkého okolí zde také prý měly být nalezeny ostatky vězňů z pochodu smrti.

Divné věci začínají kolem 2. či 3. hodiny ráno

Jak uvádí místní obyvatelé, kteří zde trvale žijí, v tomto domě je pravidelně kolem druhé a třetí hodiny ranní slyšet podivné klapání dřeváků a po celém domě jsou vidět záhadná, pohybující se světla. Jedna z majitelek prý v domě měla spatřit postavu vojáka a často slýchávala střelbu a křik v němčině.

V kuchyni prý samy od sebe mění místo uložení nejrůznější předměty. Co je o to zvláštní, že se těsně před rozedněním ozývá nepříjemný klepot na dveře a okna. Poslední majitelka, která zde žila uvedla, že jí tyto zvuky připomínají situaci, kdy někdo stojí za dveřmi a chtěl by se dostat dovnitř. V domku se pak prý sám od sebe velmi často bezdůvodně zapínal i alarm.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz