Hlavní obsah
Cestování

Tajemná místa na světě: Lidé se zde záhadně ztrácejí, místní si stěžují na démony a temnou sílu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Existuje mnoho záhadných míst ve světě, kterým bychom se měli vyhnout. Tato místa jsou známá svou temnou historií a prokletími, která nás přitahují. Už po staletí se tato místa váží s tajemnými a záhadnými okolnostmi, které nikdo nemůže vysvětlit.

Článek

Sedm hřebenů Austrálie

Sedm hřebenů Austrálie je jedním z nejvíce záhadných míst na světě, které bychom v žádném případě neměli navštívit. Toto místo se nachází v oblasti Eyre v Jižní Austrálii a je známé svými děsivými tajemstvími. První z nich je například takové, že nikdo, kdo se na toto místo vydal, se již nikdy nevrátil. Také je známo, že pokud někdo cestuje přes sedm hřebenů, často se ocitne v situacích, které navždy pozmění jeho život. Říká se, že na tomto místě existuje vyšší síla, která na lidi zcela záhadně začne působit. Nikdo z konfrontovaných však nedokázal své pocity popsat. Dále existuje legenda o skupině misionářů, kteří se pokusili křížem krážem pěšky projít Sedm hřebenů, ale za velmi záhadných okolností beze stopy zmizeli. Všichni ti, kteří se rozhodli tuto cestu podniknout, se už nikdy nevrátili domů. Lidé, kteří o Sedmi hřebenech mluví, často říkají, že je to jedna z nejnebezpečnějších oblastí v Austrálii, do které by se člověk za žádnou cenu neměl vydávat.

Šipšak-Rak: Věčný strašák

Nachází se v oblasti mezi ruskými a tádžickými hranicemi a je známý pro svou prokletost a tajemnou atmosféru. Legendy o historii tohoto místa se datují až do předkřesťanských dob. Dle pověstí zde kdysi dávno žil ve stejnojmenné vesnici velmi bohatý, postarší pán. Když se však jednoho dne opil do němoty, rozhodl se svůj majetek rozdat chudým lidem. Toho druhého dne litoval a proto ihned proklel svou vesnici. Přál si, aby vesnice nikdy neměla dostatek peněz a surovin k obživě. Od té doby je Šipšak-Rak místem bez útěchy, bez jakékoliv pomoci a lidé se mu vyhýbají. Na tomto místě to tak vypadá, jako by vesnice uvízla v dobách středověku. Domy jsou velmi zchátralé a náměstí je opuštěné. Lidé žijící v okolí věří, že místo je prokleté a živí se ručními pracemi, aby se vyhnuli jeho temnému kouzlu. Ať už je příčina místní záhadné atmosféry jakákoliv, Šipšak-Rak je jedním z míst, kterým bychom se měli raději vyhnout.

Kazatelní hrobky: Ďáblův kůň

Kazatelní hrobka Ďáblův kůň se nachází nedaleko města Tobermory na skotském ostrově Mull. Místo bylo pojmenováno podle podivného kamenného hrobu ve tvaru koně, který je umístěný na samotném vrcholu skály. I když se traduje, že kamenný hrob je dílem démonů, jeho původ je ve skutečnosti neznámý. Podle místních legend však hrob přitahuje silné negativní síly a energie. Kdokoli se k této hrobce přiblíží, tak se údajně stane obětí démonických sil. Víra a legendy kolem hrobky se staly natolik silnými, že si lidé často začali stěžovat na přízraky, které se v jejich okolí objevují. Místní lidé i návštěvníci tohoto místa uvádějí, že hlavně po večerech vidí divné postavy s temným obličejem, slýchají podivné zvuky, apod. Proto je důrazně doporučováno, aby se lidé této hrobce i jejímu okolí vyhnuli. Místo je vyhlášené tím, že zdejším obyvatelům přináší smůlu, bolest, neštěstí a tragédie.

Stříbrné jezero v Číně: Návštěva od démona

Stříbrné jezero je jedna z nejvíce záhadných destinací na světě. Nachází se v Číně a je obklopeno lesem a několika skalami. Podle starých legend je jezero obývané démonem, který se vždy objeví na noční obloze a může se zjevit skrze silný křik, hluk a silný vítr. Mnoho lidí je navíc přesvědčeno, že pokud se k tomuto jezeru někdo přiblíží, pravděpodobně ho démon stáhne k sobě do jezera a již ho nepustí. Existuje mnoho skutečných příběhů od turistů, kteří se toto místo rozhodl navštívit. Jejich návštěvy se ukázaly jako fatální. Někteří lidé se dokonce domnívali, že démona spatřili, jak plaval v jezeru od jednoho břehu k druhému. Navíc jsou tu i tací, kteří se do jezera pokusili vstoupit, aby jeho sílu vyzkoušeli. Tito odvážlivci však okamžitě vyběhli ven, protože měli pocit, že na ně působí něco zlého až okouzlujícího. Nikdo z nich však nedokázal přesně určit, co to bylo.

Hang Seng: Prokletí božské věčnosti

Hang Seng je údolí plné magie, které je někdy nazýváno „Prokletí božské věčnosti“. Nachází se na hoře Mao, která dominuje krásném výhledu na vesničku Tien-Sin v provincii Guangdong v Číně. I když se toto místo skrývá hluboko v horách, lidé tuto destinaci pravidelně navštěvuji, aby se pokusili překonat obtížné úkoly, které jsou spojeny s tamním terénem a prokletím. Ti, kteří se do Hang Sengu vydali, popisují místní údolí jako místo plné strachu, záhad a zloby. Postupem času se postupně změnily zvěsti o tomto místě a lidé se ho začali obávat. Ti, kteří se rozhodli toto údolí navštívit, se již nikdy nevrátili. Tyto okolnosti dělají z Hang Senge jedno z nejstrašlivějších, ale zároveň nejzáhadnějších míst, které bychom svévolně navštěvovat neměli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz