Hlavní obsah
Aktuální dění

Ukončete válku, Ukrajina vyhrává, řekli v Ruské televizi a dodali, že Putin se konce války nedožije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: John fee/Pixabay

Kritika ruského vedení v souvislosti s válkou na Ukrajině je v diskusních pořadech ruských státních médií stále častější a otevřenější.

Článek

Olga Skabejevová, moderátorka ruské státní televize Rossija 1, která je považována za hlásnou troubu Kremlu, se dočkala nečekaně upřímné odpovědi od svého hosta, bezpečnostního experta Michaila Chodarjonka.

Ukrajina vyhrává, Rusko by mělo ukončit konflikt

Když Železná panenka, jak se Skabejevové v Rusku přezdívá, položila otázku: Na čí straně je čas? Na ukrajinské, nebo na naší straně? Chodarjonok, který kritizoval rozhodnutí prezidenta Putina rozpoutat válku na Ukrajině již loni na jaře, byl zjevně rád, že toto téma nemusel nastolit sám.

,,Zdá se mi, že s každou dodávkou, s každým přesunem západního arzenálu získává ukrajinská armáda další útočné, operační a ofenzivní schopnosti. Takže čas je nyní na jejich straně," odpověděl Chodarjonok. Bývalý důstojník ruského velitelství protivzdušné obrany si myslí, že Moskva by měla co nejrychleji přerušit speciální vojenskou operaci.

,,Podle mého názoru je třeba tento konflikt co nejdříve ukončit," dodal bezpečnostní expert. Nebylo to poprvé, co Chodarjonok otevřeně kritizoval válku na Ukrajině, připomíná CNN. ,,Největším problémem naší vojenské a politické situace je, že jsme v naprosté geopolitické izolaci. A celý svět je proti nám, i když si to nechceme přiznat." prohlásil loni v květnu. 

Putin se konce války nedožije, prohlásil ruský politolog

Sergej Michejev, politolog, si také během svého posledního rozhovoru nebral servítky. Ten podobně ve vysílání kanálu Rossija 1 kritizoval tempo, jakým Rusko postupuje (či spíše nepostupuje) v bojích na Ukrajině. V neděli v talk show moderátora a propagandisty Vladimira Solovjova šel k překvapení většiny přítomných ještě dál než Chodarjonok.

,,Pokud budeme pokračovat tímto způsobem a tímto tempem, ani vy, ani já se žádných úspěchů nedočkáme. Buďme k sobě upřímní, nedožije se jich ani naše vedení ani prezident. Pokud budeme pokračovat tímto tempem, válka bude trvat desítky let," prohlásil Michejev, jak uvádí portál BBC.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz