Hlavní obsah
Aktuální dění

Válka na Ukrajině: Část ukrajinské armády se zhroutila jak domeček z karet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Camera Nikon D4s/pixabay

Část Ukrajinské jednotky, která chrání a bojuje na severu Bachmutu při nedávných bojích padla jako domeček z karet. Podle dostupných informací je ruská armáda dokázala na plné čáře převálcovat.

Článek

V pondělí Rusko odpálilo nad Ukrajinu více než desítku dronů Šáhid-136. Rusko čím dál tím více spoléhá na nepříznivé počasí, které komplikuje boje, protože půda převážně na ukrajinské straně je promáčená a propadá se, píše portál Bild.

Během tohoto víkendu začaly nové a intenzivnější boje především na východě obce Berchivka. Rusové si tím otevřeli nové cesty pro jejich další útoky. Tento vývoj donutil k ústupu z jejich pozic obránce z řad ukrajinské armády, a to především kolem železniční stanice Stupki dále směrem na východ, jelikož jim hrozilo obklíčení.

Opěrná postavení ukrajinské armády v této oblasti tedy padala jako domeček z karet a ruské síly se dostávají do pozic, ze kterých mohou ostřelovat všechny přístupové cesty do samotného Bachmutu, píše portál Free Europe. Ukrajina na toto obklíčení reagovala velmi rychle.

Snažili se okamžitě vypustit místní přehradu a zapříčinit tak lokální záplavu, která by ruské armádě zkomplikovala cestu. K takové cestě se již v minulosti rozhodli obě bojující strany, nikdy však s očekávaným výsledkem.

Zdroje: BildFree Europe

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz