Hlavní obsah
Cestování

Vynalézaví Češi na dovolené v Chorvatsku: Po chvilkové radosti nastal pořádný trapas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: croatia/Pixabay

Vynalézavost některých Čechů opravdu nezná meze. Zažili jsme to na naší dovolené v Chorvatsku, kde si čeští turisté začali užívat all inclusive výhody. Ale na takový pobyt neměli žádný nárok. Z celé jejich radosti byl nakonec pořádný trapas.

Článek

Češi jsou národ hravý, ale také bystrý. Alespoň co se týče různých zlepšováků a vychytávek, o čemž jsme se sami přesvědčili na naší chorvatské dovolené. A nestačili jsme se divit, protože takové fiasko, které z toho nakonec bylo, jsme ještě nezažili.

All inclusive skoro zadarmo

Ubytování v chorvatském hotelu nás vyšlo pro dva lidi na přibližně 70 tisíc korun. Měli jsme pobyt all inclusive, a tak jsme se rozhodli si ho užít naplno. Na dovolenou jezdíme jednou za rok a vždy to za to stojí. Jenže letos to byla dovolená opravdu zvláštní. Kromě toho, že každý večer přijelo na pláž nákladní auto, do kterého naházeli odložené ručníky, jsme zjistili, že se k nám do soukromého resortu dostali i lidé, kteří mezi námi neměli co dělat. A ptáte se proč? Protože neměli zaplacený all inclusive pobyt. Na dovolenou přijeli autem, ubytování si zaplatili pouze v základní variantě. Překvapilo nás, že nechtějí žádnou stravu, i když bydleli v hotelu. Ale dobře, řekli jsme si. Jenže další den jsme je potkali na snídani, obědu i večeři. U bazénu si objednávali jeden drink za druhým a využívali služeb, které byly pouze pro předplatitele. Řekli jsme si, že si možná dokoupili nějaký relaxační balíček, ale tak se nestalo.

Použili staré čipy

Jednoho dne jsme měli lehátka těsně blízko vedle našich vynalézavých krajánků. A slyšeli jejich spiklenecký rozhovor o tom, jak musí náramky schovat i na příští rok. Paní dokonce manželovi řekla, že na dovolené ušetřili více než 40 tisíc korun. Nestačili jsme se divit. Minulý rok zde tento pár byl na dovolené a nenapadlo je nic jiného, než znovu použít staré pobytového náramky, které se na první pohled nijak nezměnily. To ještě chytrá dvojice nečekala, že to má malý háček. Na konci pobytu musíte nahlásit kód pokoje, pod kterým máte all inclusive zaplacený.

Následoval pořádný trapas

Když jsme poslední den končili svůj pobyt, obcházel nás místní číšník, který si vždy zapsal číslo pokoje a odevzdávali jsme náramky. Šikovnou dvojici také zastihl a požádal je o stejné informace. Manželé suverénně odevzdali náramek a řekli číslo pokoje. Číšník se zarazil, protože takové označení náramků se již nepoužívá. Pro tento rok byly vytvořeny zcela nové kódy, které v sobě ukrývají i čip. A trapas byl na světě. Manželé si museli celý pobyt doplatit a ještě zažili pořádný trapas. Tohle asi opravdu nečekali. Nás však překvapilo to, jak dokáží být Češi vynalézaví a co vše nezkusí pro ušetření financí na své dovolené.

Zdroje: Autorský text, zážitek cestovatelů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz