Hlavní obsah

Využily zákona a prohlásily se za ženy. Vrazi a sexuální bestie jsou ve věznicích v blízkosti žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Marsello Rabozzi/Pixabay

Je možné, že někde na světě jsou ti nejstrašnější zločinci, někteří z nich bez skutečné změny mužského pohlaví, za mřížemi s odsouzenými ženami? Ano. A ne v nějakém zaostalém, necivilizovaném státě, ale ve vyspělé zámořské zemi Kanadě.

Článek

V prosinci 2017 kanadská vláda odsouhlasila, že stačí, když odsouzený muž řekne, že se cítí být ženou, a může tedy požádat o přeřazení do ženské věznice. Nemusí ani podstoupit operaci nebo hormonální léčbu. Má právo podat žádost pouze na základě svých pocitů týkajících se jeho těla. Kanadská nápravná služba (její zkratka v angličtině je CSC), která má na svém kontě osoby odsouzené na více než dva roky, nyní zveřejnila nejnovější statistiky.

„Máme povinnost ubytovat se na základě pohlavní identity nebo projevu bez ohledu na anatomii (tj. pohlaví) osoby nebo označení pohlaví v identifikačních průkazech. To zahrnuje i umístění pachatelů podle jejich pohlavní identity do mužského nebo ženského zařízení,“ zdůvodnila CSC v roce 2017 novou kontroverzní směrnici, kterou podpořil premiér Justin Trudeau, jenž stále stojí v čele vlády.

Mezi vězni jsou i vrazi

Podle nejnovějších údajů je v současné době počet transgenderových osob přemístěných z mužských věznic do ženských 61. Až 44,3 procenta z těchto 61 osob jsou vrazi. Na pachatele sexuálních trestných činů připadá 30 procent. Odsouzených za loupeže je zhruba 12 procent.

Uspělo i torontské monstrum

Průměrný věk 61 osob je 43 let, přičemž zhruba polovina z nich jsou potomci původních obyvatel. Jejich oběťmi byly převážně ženy nebo děti, které utrpěly násilnou smrt nebo vážnou újmu na zdraví. Asi největším monstrem, které se svou žádostí uspělo, je 68letý jedinec, který je za mřížemi od roku 1995. Její nové jméno je Catherine Lynn. „Jako muž napadl ženu žijící v horním patře domu, podřízl jí hrdlo a pak měl s mrtvolou sex,“ upozornil deník Toronto Sun.

Vrah a nekrofil v jedné osobě, který se stal ženou, uspěl se žádostí o přeřazení do ženské věznice. „Váš reintegrační potenciál je na střední úrovni a vaše úroveň odpovědnosti a motivace je vysoká. Považujete se za zapojeného do svého rehabilitačního plánu. Během slyšení se zdá, že jste pochopil, že vaše předchozí chování, včetně sexuálního, bylo nevhodné. Cítil jste, že vám chybí náhled na to, jak se chovat vhodněji. Nedávno vám byla schválena operace a ta zůstává vaším cílem a zaměřením,“ vyslechl si, jak uvádí portál Daily Mail. Této osobě byl poté výkon trestu přímo za mřížemi přerušen, aby mohla podstoupit operaci změny pohlaví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz