Hlavní obsah
Lidé a společnost

Winnie Ruth Judd: Zavraždila své kamarádky a těla nacpala do kufrů. Přesto zůstala na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Naprosto děsivý příběh se stal v roce 1931, kdy tehdy šestadvacetiletá Winnie Ruth Judd pozvala na návštěvu své kamarádky, které následně brutálně zavraždila. Aby toho nebylo málo, jejich těla nacpala do cestovních kufrů.

Článek

Winnie Ruth McKinnell se narodila v roce 1905 ve státě Indiana. Ve svých devatenácti letech se vdala za tehdy žádaného lékaře Williama C. Judda, který byl o celých dvaadvacet let starší. Manželé se často stěhovali za jeho prací, než se konečně usadili v Los Angeles v Kalifornii. Po pár měsících spokojeného života byla u Winnie diagnostikována tuberkulóza a pár se musel odstěhovat.

Pracovala jako sekretářka

Když se manželé zabydleli v Phoenixu, kde byl mnohem kvalitnější vzduch, Winnie si našla práci jako sekretářka na místní klinice Grunow. Právě zde se spřátelila s rentgenovou techničkou Agnes Anne LeRoi a její spolubydlící Hedvig „Sammy“ Samuelson. Poté, co se manžel Winnie vrátil do Los Angeles kvůli práci, se Winnie rozhodla nastěhovat ke svým novým kamarádkám, aby nezůstávala sama.

V tu chvíli si užívala opravdu pohádkového života. Nic jí nechybělo, s kamarádkami po večerech hrály karty a užívaly si opravdové zábavy. Winnie se po pár měsících odstěhovala od svých kamarádek do svého vlastního bytu o pár bloků dál, jejich setkání však pokračovala. V osudný pátek večer dne 16. října roku 1931 šla Winnie na pravidelnou návštěvu ke svým kamarádkám na večeři a pár skleniček. Jenže se mezi nimi strhla hádka. Kvůli čemu, Winnie nikdy neprozradila.

Hádka skončila tragédií

V jeden moment Winnie vytáhla zbraň a své kamarádky zavraždila. Sama přitom utrpěla střelné zranění na své levé ruce. V době vraždy bylo Winnie 26 let, Angnes 32 a Hedvig 24 let. Zatímco tělo Agnes se vešlo do velkého kufru, tělo Hedvigy bylo příliš těžké a do kufru se nevešlo celé. Winnie tedy kamarádčino tělo rozřezala a umístila ho do několika kufrů, kde ho zakryla kusy oblečení. Poté s kufry plnými těl nastoupila do vlaku směřujícího do Los Angeles. Cestou však začaly kufry prosakovat a linul se z nich velmi nepříjemný zápach. Policie na Winnie čekala na stanici v Los Angeles a požádala ji, aby otevřela kufry. S tvrzením, že klíče od kufrů má její manžel, utekla. Policisté pak učinili hrůzný nález, když kufry otevřeli násilím. Média následně dala Winnie přezdívky „kufrová vražedkyně“ nebo „tygří žena“.

O vlásek utekla trestu smrti

Winnie byla prohlášena vinnou a odsouzena k trestu smrti oběšením a umístěna do cely smrti ve státní věznici Arizona. Jen pár dní před samotnou popravou byla Winnie opět povolána zpět do soudní síně, kde ji prohlásili za nepříčetnou. Podle soudce a soudních znalců Winnie tento čin nemohla vykonat, aniž by byla psychicky v pořádku. Poté ji umístili na psychiatrickou kliniku v Arizoně, odkud Winnie utekla. Během svého pobytu na svobodě si změnila jméno na Marian Lane a začala pracovala jako chůva v bohaté rodině. Zemřela 23. října roku 1998 ve spánku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz