Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdy konečně zmrzneme?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Čekají nás tuhé mrazy, zima ještě neskončila a napadnou metry sněhu. Pravidelné předpovědi několika uplynulých let.

Článek

Kdekdo z nás již jistě postřehl, že se téměř denně objevují předpovědi o tuhých zimách. V uplynulých letech se z toho stal jakýsi fenomén. Týden co týden předpovídat tuhé mrazy, kvanta sněhu a konec zimy v nedohlednu. Tyto zprávy se objevují tak dlouho a tak často, že si lidé proti nim vybudovaly jakousi imunitu. Buď nad nimi ledabyle mávnou rukou, nebo ani nepostřehnou, že se o něčem takovém vůbec mluvilo. Pokládám si tedy otázku: Kdy konečně zemřeme pod návaly velkého množství sněhu v nekonečné mrazivé zimě?? Jak to tak vypadá, tak nejspíše nikdy. Alespoň trend let minulých tomu nenasvědčuje. Rok od roku je stále tepleji. A jedna až dvě generace, které přijdou po nás, by měly mít počasí jako ve Středomoří. Již nyní je ten příchod citelný. Léta jsou horká a v zimě je počasí takové, jaké bývalo na jaře. A z původních čtyř ročních období se stala dvě, která se střídají. Jaro a léto, podzim a léto či léto a skoro léto.

Odpověď na moji otázku: „Kdy konečně zmrzneme?“ Zní: Jak to tak vypadá, tak nikdy. Alespoň ne my, ne v dnešní době či blízké budoucnosti a ani ne v našem pásmu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám