Hlavní obsah
Názory a úvahy

Černý kůň eurovoleb Filip Turek odmítá turecké hospodářství EU. Mačo jeden ošklivý!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Hurá do Bruselu!

Pokud by byl každý macho tak chytrý a rozumný jako pan Turek, a ideálně by o tom dokázal přesvědčit i spoluobčany, nemuseli bychom za trest „Po žních k Turkovi“, což je mimochodem i název pořadu Vox TV, kde pan Turek prezentuje své názory.

Článek

Tenhle pokus o nelichotivou nálepku a lehkou diskreditaci (přinejmenším v očích části ženské veřejnosti) tak úplně nevyšel. Minimálně v diskusi u článku se totiž ukázalo, že hodně lidí ještě neztratilo rozlišovací schopnosti. Vzestup obliby strany Motoristé sobě, jejíž hlavní mediální tváří je právě Filip Turek, to dokládá víc než dobře.

Emocionálně zabarvený text Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího podle mě neuškodil ani Motoristům, ani panu Turkovi, možná právě naopak - posloužil jako výborná reklama. Napsat o někom, že se na internetu prezentuje jako „namachrovaný šovinista se zálibou v až vekslácké estetice“, to je dnes spíše lichotka než dehonestace. Stále větší části veřejnosti totiž dochází, že autoři podobných cejchů lepší argumentaci nenabízejí.

Naproti tomu Filip Turek kritizuje Green deal a další eurozmetky z pozice člověka, který rozumí průmyslu a ekonomice, a přitom svá tvrzení opírá o fakta, statistiky, data, studie, srovnání a relevantní informace. Je pro něj prvořadá racionální a věcná diskuse, a jelikož v této diskusi oponenty většinou válcuje, je potřeba ho za to onálepkovat kde čím, klidně i „namachrovaným šovinistou“. Kde rozum a síly nestačí, pomůže aspoň zostuzení.

Jenže ne vždy, a ne tak v případě Filipa Turka. Mladý, inteligentní, sebevědomý a pohledný muž, který vypadá jako Dolph Lundgren, se těší vzrůstající oblibě i navzdory drze maskulinnímu vystupování. Pro účely posouzení jeho politické agendy, se kterou v červnových volbách kandiduje do Evropského parlamentu, by mělo být zcela irelevantní, jestli je „macho závodník“, nebo jestli kouří „macho doutníky“. Maskulinita ani dominance totiž nejsou nemoc. Já jsem například velice submisivní člověk a rád se nechám vést chytrým a rozumným lídrem a nijak mě to neponižuje, neuráží a nediskriminuje. Slovo ROZUMNÝM pro jistotu třikrát podtrhuji.

Pojďme se podívat třeba na Turkův dnešní rozhovor v iDnes, ze kterého si sami udělejte obrázek, jestli vám tento kandidát do europarlamentu stojí za pozornost. Pokud ano, další jeho názory a argumenty si pak už hravě dohledáte, jestliže jste schopni přenést přes srdce, že je prezentuje „namachrovaný macho“ a nikoliv například velmi zdvořilá paní Pekarová Adamová nebo odbornice s vlastním názorem paní Danuše Nerudová.

Pan Turek argumentuje věcně a kvalifikovaně, a nikoliv na základě emocí, dojmů a antipatií. Já se s jeho názory ztotožňuji, ať už jde o Green deal, Migrační pakt či LGBTQ+ problematiku. Velmi rád bych ho viděl po žních v Bruselu, ať už s doutníkem či bez. Ještě mnohem více bychom ho potřebovali ve Strakově akademii. Osobnosti jako je on nebo ekonomka Markéta Šichtařová, kterou naštěstí machismem onálepkovat nemohou (ale oni si beztak najdou něco jiného), by měli naklonovat.

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-vlevo-dole-vlevo-dole-sazka-na-macho-turka-s-doutnikem-se-motoristum-zatim-vyplaci-251692

https://www.idnes.cz/volby/filip-turek-eurovolby-2024-prisaha-motoriste.A240523_174242_volby_rtn?galerie

https://voxtv.cz/show/po-znich-k-turkovi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz